Ανασχηματισμός στο… ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς – Ποιοι “βλέπουν” την έξοδο από την Κυβέρνηση

Ο Ανασχηματισμός στα… πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου θεωρείται πλέον θέμα ωρών ή το πολύ λίγων 24ωρων. Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, έκανε την παραίτηση του Δημήτρη Παπαδημητρίου αποδεκτή. Επίσημη ανακοίνωση δεν βγήκε μέσα στη νύχτα, ωστόσο και αυτή η εξέλιξη εντείνει το σενάριο.

Η παραίτηση Ζουράρι δεν αποτελούσε δομικό πρόβλημα στο κυβερνητικό σχήμα. Οι περιπτώσεις Αντωνοπούλου – Παπαδημητρίου ωστόσο αφήνουν δυο κενά σε Εργασίας και Οικονομίας τα οποία πρέπει άμεσα να καλυφθούν.

Στο Μαξίμου ωστόσο δεν είναι μονάχα τα κενά. Υπάρχουν και προβλήματα με τον βηματισμό ορισμένων υπουργών οι οποίοι αρνούνται να ακολουθήσουν εκείνον της υπόλοιπης κυβέρνησης. Οι περιπτώσεις Κονιόρδου και Μουζάλα βρίσκονται εδώ και μήνες στο επίκεντρο και είναι πολλοί εκείνοι που δίνουν ακόμη και ονόματα ατόμων που θα τους αντικαταστήσουν.

Στην περίπτωση μάλιστα της Λυδίας Κονιόρδου ακούγεται ακόμη και το όνομα του Νίκου Φίλη για την αντικατάστασή της.

Θέμα, βάζουν πολλοί, και για τον Πάνο Σκουρλέτη, ονοματίζοντας μάλιστα ως πλέον πιθανό αντικαταστάτη του τον Χ. Σπίρτζη, χωρίς ωστόσο να δίνουν όνομα για τον αντικαταστάτη αυτού.

Κατά πολλούς στο νέο κυβερνητικό σχήμα θα έχει αναβαθμισμένο ρόλο ο Αλέξης Χαρίτσης, ενώ και ο Γ. Σταθάκης φαίνεται αυτή τη στιγμή να αναλαμβάνει νέο ρόλο.

Ως τώρα, κατά πολλούς, το ζήτημα για την ηγετική ομάδα του Μαξίμου το ζήτημα ήταν η αλλαγή κατεύθυνσης για την μετά μνημόνιο εποχή, τώρα φαίνεται ότι υπάρχει και ζήτημα αντιμετώπισης του πλήγματος στο λεγόμενο ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης της Αριστεράς και έτσι δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες αλλαγές υπουργών που “προκάλεσαν” το κοινό αίσθημα με τη συμπεριφορά ή με την απραξία τους.

Πηγή : newsit.gr