Αμερικανικές εκλογές: Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ φοβάται πως θα ξεσπάσουν ταραχές

Ούτε μια εβδομάδα δεν απομένει έως τις αμερικανικές εκλογές και το κλίμα στις ΗΠΑ παραμένει τεταμένο. Τόσο που ο επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ δεν έκρυψε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν ταραχές μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Οι αμερικανικές εκλογές θα γίνουν σε κλίμα πόλωσης και έντασης. Η πανδημία που προκαλεί ο κορονοϊός, ο τρόπος που τη χειρίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ, οι καταγγελίες για διαφθορά κατά του Τζο Μπάιντεν, ο ρατσισμός και οι οργισμένες διαδηλώσεις, συνθέτουν το σκηνικό. Ο ιδρυτής του Facebook ανησυχεί μάλλον γιατί θεωρεί ότι όλο αυτό θα είναι μια δοκιμασία για το «παιδί» του.

«Ανησυχώ πως υπάρχει κίνδυνος να ξεσπάσουν ταραχές σε όλη τη χώρα, καθώς το έθνος μας είναι βαθιά διχασμένο και τα εκλογικά αποτελέσματα ενδέχεται να χρειαστούν ημέρες ή ακόμη και εβδομάδες προτού οριστικοποιηθούν», τόνισε ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ κατά τη διάρκεια διάσκεψης με αναλυτές για τα αποτελέσματα χρήσεως τριμήνου της εταιρείας του.

Με την πανδημία και την κινητοποίηση των ψηφοφόρων υπέρ και κατά του Ντόναλντ Τραμπ, η ψηφοφορία μέσω ταχυδρομείου καταγράφει εκρηκτική αύξηση και υπάρχουν ανησυχίες ότι η καταμέτρηση θα κρατήσει πολύ περισσότερο από το συνηθισμένο.

www.newsit.gr