Αιχμηρή απάντηση Καμίνη – Μπουτάρη σε Καμμένο για τον Σόρος

«Στον χώρο της συνωμοσιολογίας και του ακραίου «ψεκασμού», ανήκουν όσα -υπό την προστασία της βουλευτικής ασυλίας- διαδίδονται για σκοτεινές, ανήθικες και παράνομες συνεργασίες των δήμων Αθηναίων και Θεσσαλονίκης με τον επιχειρηματία Τζορτζ Σόρος» τονίζουν σε κοινή ανακοίνωση τους οι δήμαρχοι Γιώργος Καμίνης και Γιάννης Μπουτάρης, απαντώντας σε δημοσιεύματα και δίνοντας διευκρινίσεις για τη συνεργασία των δύο δήμων με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Open Society Foundation.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζουν ότι οι δήμοι τους «συνεργάζονται προς όφελος των δημοτών και των κατοίκων τους με δεκάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις, μεταξύ των οποίων και η Open Society Foundation, με διαφάνειακαι τήρηση όλων των νόμιμων διαδικασιών που ελέγχονται από τα Δημοτικά Συμβούλιά τους και είναι προσβάσιμες στο ευρύ κοινό ακόμη και μέσω του διαδικτύου».

Επίσης διευκρινίζουν ότι «η συνεργασία αυτή, το αντικείμενο, οι όροι και οι προϋποθέσεις της οποίας καθορίζονται από τους δήμους μας και όχι από το συγκεκριμένο Ίδρυμα, αφορούν την ενίσχυση ευάλωτων ομάδων, την ομαλή κοινωνική ένταξη προσφύγων και την εκπαίδευσή τους. Στον δήμο Θεσσαλονίκης, όπως και σε άλλους δήμους, αφορούσε κατά καιρούς και την προμήθεια πετρελαίου για τη θέρμανση των σχολείων», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως αιχμές για τις συγκεκριμένες συνεργασίες είχε αφήσει ο Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Πηγή : newsit.gr