Έσχατη επιλογή για τη ΝΔ η πρόταση μομφής κατά Βούτση

Τον τόνο έδωσε, άλλωστε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λαμία, όπου μίλησε χθες βράδυ σε κομματική εκδήλωση: «Στη μελαγχολική μας Δημοκρατία, ο πρόεδρος της Βουλής προκαλεί θλίψη, γιατί, αντί ν’ ασκεί με στοιχειώδη αξιοπρέπεια τα καθήκοντά του, κοιτάει με ποια κλωστή θα μπαλώσει τα ρετάλια με τα οποία είναι φτιαγμένη μια κυβέρνηση κουρελού».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε υποβολή πρότασης μομφής σε βάρος του προέδρου της Βουλής, μολονότι κάτι τέτοιο δείχνει να συγκεντρώνει γι’ αντικειμενικούς λόγους ελάχιστες πιθανότητες και θεωρείται ως η έσχατη επιλογή για τη διάσωση των θεσμών. Η ενόχληση, ωστόσο, είναι δεδομένη και η κόντραΜητσοτάκη-Βούτση κρατά εδώ και αρκετό καιρό, με τον πρόεδρο της ΝΔ να πραγματοποιεί προσωπική επίθεση στον πρόεδρο της Βουλής για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του στο Κοινοβούλιο ήδη από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό τον περασμένο Δεκέμβριο. Έτσι, ο κ. Βούτσης τελεί υπό… παρακολούθηση από την ηγεσία της ΝΔ και όλα θα εξαρτηθούν από τη στάση του, αρχής γενομένης από τη σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής για τον Κανονισμό.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του και κατά των δύο πρώην, πλέον, κυβερνητικών εταίρων, κάνοντας λόγο μεταξύ άλλων για «ένοχα μυστικά» που έχουν Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος: «Ποτέ άλλοτε η ελληνική πολιτική δεν είχε πέσει τόσο χαμηλά όπως σήμερα. Ο “αναντικατάστατος σύμμαχος” κ. Καμμένος – γιατί έτσι τον αποκαλούσε πριν λίγο καιρό ο κ. Τσίπρας – εκβιάζει πια δημόσια τον πρωθυπουργό. Μάλιστα, οι απειλές του μη τυχόν και τον αφήσουν χωρίς κοινοβουλευτική ομάδα, πιάνουν τόπο. Η κυβέρνηση επιχειρεί να κακοποιήσει τον Κανονισμό της Βουλής και να τον αλλάξει, έτσι ώστε ο κ. Καμμένος να μην χάσει τα προνόμια του αρχηγού κόμματος. Τι και γιατί φοβούνται τόσο πολύ;  Πόσο αποτιμάται η σιωπή του κ. Καμμένου για τα ένοχα μυστικά που τον ενώνουν με τον πρωθυπουργό;  Όλα μπροστά μας είναι. Ο κ. Τσίπρας είναι πια ένας δημοσίως εκβιαζόμενος πρωθυπουργός. Και όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαστής δεν σταματά ποτέ ό,τι κι αν πάρει. Όπως όλοι ξέρουν ότι ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός δεν μπορεί να υπηρετήσει το αξίωμά του και αποτελεί απειλή για τη χώρα», κατέληξε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πηγή : newsit.gr