Έρευνα σε βάρος του Instagram για τα προσωπικά δεδομένα μικρών παιδιών

Έρευνα εις βάρος του Instagram διεξάγεται στην Ευρώπη από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή της Ιρλανδίας, σχετικά με την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων ανήλικων χρηστών, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η ιρλανδική Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων (DPC) ξεκίνησε δύο ξεχωριστές διαδικασίες τον περασμένο μήνα αφού έλαβε καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες αριθμοί τηλεφώνων και διευθύνσεις email χρηστών ηλικίας κάτω των 18 ετών ήταν προσβάσιμες σε όλους τους χρήστες στο δίκτυο, αναφέρουν το BBC και η Sunday Telegraph.

Η ρυθμιστική αρχή της Ιρλανδίας επιτηρεί για λογαριασμό της ΕΕ το Facebook, καθώς αυτό έχει την περιφερειακή του έδρα στην Ιρλανδία.

Έρευνα για τα δεδομένα παιδιών κάτω από 13 ετών

H DPC ερευνά αν η εφαρμογή εφήρμοσε τους απαραίτητους μηχανισμούς για την προστασία των προσωπικών δεδομένων κυρίως στην περίπτωση των ανηλίκων, καθώς για να ανοίξει κάποιος λογαριασμό στο Instagram θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 13 ετών.

Η ιρλανδική ρυθμιστική αρχή θα επαληθεύσει αν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης σέβεται την Ευρωπαϊκή Ρύθμιση για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (RGPD) όσον αφορά την διαμόρφωση των προφίλ και των λογαριασμών.

www.newsit.gr