Έλληνες Στρατιωτικοί: Πως οι Τούρκοι προσπαθούν να τους σπάσουν το ηθικό

Να σπάσουν με κάθε τρόπο το ηθικό των δυο Ελλήνων στρατιωτικών προσπαθούν οι τουρκικές αρχές. Η ατιμέλητη εικόνα του Ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του Λοχία ΕΠ-ΟΠ, Δημήτρη Κούκλατζη ήταν προϊόν αυτής της ψυχολογικής επιχείρησης.

Όπως ανέφερε στρατιωτική πηγή στα δυο στελέχη του Στρατού Ξηράς, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης από την 1η Μαρτίου, έχει απαγορευτεί το ξύρισμα. Αυτή η απαγόρευση ερμηνευόταν από την ίδια πηγή ενημέρωσης ως μια σαφή προσπάθεια να πληγεί το ηθικό των Μητρετώδη και Κούκλατζη. Ήταν δε σαφής η στόχευση να διογκωθεί ο αρνητικός αντίκτυπος με την αναπαραγωγή της εικόνας τους, μέσω του επικοινωνιακού σόου που στήθηκε έξω από τα δικαστήρια.

Η εκτίμηση μάλιστα στο ελληνικό πεντάγνο είναι ότι η μεταγωγή των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών στα δικαστήρια της Αδριανούπολης, μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί μέρος της προεκλογικής καμπάνιας Ερντογάν.

Αυτο επεσήμανε και ο υπουργός, Αναπληρωτής, Εθνικής Άμυνας, κ. Φώτης Κουβέλης στη χθεσινή συνέντευξή του: “Η εκτίμησή μας είναι ότι αυτή η φωτογράφιση η κινηματογράφηση επικοινωνιακούς σκοπούς ήθελε να εξασφαλίσει. Μην ξεχνάμε οτι στην προεκλογική περίοδο που διανύει χρειάζονται στον κύριο Ερντογάν.”

Επιπλέον για ακόμη μια φορά τα διαπιστεύτηρια καλής θέλησης, των Τούρκων αποδείχθηκε ότι ήταν κάλπικα. Από τη μια αποδέχτηκαν το ελληνικό αίτημα να επιτραπεί στους δυο αξιωματικούς μας να φορούν πολιτικά, σε μια προσπάθεια να σταματήσει η διαπόμπευση τους με τη στρατιωτική στολή.

Από την άλλη όμως, μεδόθευσαν τη δημιουργία της εικόνας των καταπονημένων στρατιωτικών. Μόλις την ολοκλήρωσαν, έστησαν την πολυκάμερη τηλεοπτική παραγωγή έξω από τα δικαστήρια για να τους βιντεοσκοπήσει.

Όπως αποκάλυψε και στην χθεσινή συνέντευξή του ο Φώτης Κουβέλης: Από την άλλη πρεπει να σημειώσω ότι ειναι κατ’εξαίρεση αυτό το γεγονός όταν μετάγεται κάποιος από τις φυλακές να κινηματογραφείται.

Ο κ. Κουβέλης μάλιστα χαρακτήρισε εκ νέου απαράδεκτη την κράτηση των δυο στρατιωτικών, στηλίτευσε την προσπάθεια συμψηφισμού της απελευθέρωσής τους με την χορήγηση πολιτικού ασύλου στους οκτώ τούρκους αξιωματικούς.

Παραδέχθηκε μάλιστα ότι ακόμη και στους γονείς των δυο στρατιωτικών αποφεύγει να εκτιμήσει με ακρίβεια με τον χρόνο αποφυλάκισής τους.

Πηγή : newsit.gr