Άσχημα μαντάτα για τους φίλους του Ford Focus

Η Ford επιβεβαίωσε στη γαλλική ιστοσελίδα Caradisiac πως δεν πρόκειται να παρουσιάσει έκδοση RS της σημερινής, τέταρτης γενιάς Focus, αφήνοντας το ST στην κορυφή της γκάμας του μικρομεσαίου μοντέλου στο κομμάτι των επιδόσεων.

Φήμες για ένα νέο υβριδικό Focus RS κυκλοφορούσαν από το 2019, με πιο πρόσφατα δημοσιεύματα να αναφέρονται στην προσπάθεια των μηχανικών της Ford να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων ώστε να πληρούν τα νέα και πιο αυστηρά όρια που θα επιβληθούν από το 2021. Στόχος ήταν η ισχύς του EcoBoost να φτάσει στους 400 PS με τη συμβολή ενός ηλεκτροκινητήρα.

Τελικά, από ότι φαίνεται το ύψος της επένδυσης για ένα αρκετά “καθαρό” Focus RS δεν είναι βιώσιμο, με την Ford να παίρνει την απόφαση για κατάργηση του μοντέλου από τα μελλοντικά της σχέδια. Αυτή είναι μια λογική κίνηση αν συνυπολογίσουμε πως τα πρόστιμα για όσους δε συμμορφωθούν με τα νέα όρια CO2 στην Ευρώπη θα είναι ιδιαίτερα υψηλά, ενώ μια τέτοια ειδική έκδοση δεν θα μπορούσε να παραχθεί σε μεγάλους αριθμούς καθώς θα είχε αρνητικές επιπτώσεις στο μέσο όρο εκπομπών ολόκληρης της γκάμας μοντέλων της Ford.

Να θυμίσουμε πως η πρώτη γενιά του Focus RS παρουσιάστηκε το 2002, με τη δεύτερη να ακολουθεί το 2009 και την τρίτη το 2015. Και τα τρία είχαν πιο σκληροπυρηνικό χαρακτήρα σε σύγκριση με τα αντίστοιχα Focus ST, ενώ το τελευταίο ήταν από τα κορυφαία hot hatch της αγοράς με κινητήρα 2,3 λίτρων απόδοσης 350 PS και τετρακίνηση.

Πηγή : newsit.gr