Ξεκινούν στις 7 Ιουλίου οι πτήσεις από Ρωσία προς Τουρκία

Οι πτήσεις τσάρτερ από Ρωσία προς Τουρκία, οι οποίες είχαν διακοπεί μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού τον περασμένο Νοέμβριο κοντά στα σύνορα Τουρκίας- Συρίας, ξεκινούν ξανά στις 7 Ιουλίου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η Ρωσία ήρε την προηγούμενη Πέμπτη τους περιορισμούς που είχε επιβάλει στον τουρισμό προς την Τουρκία μετά τη συγγνώμη που ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την κατάρριψη από την Άγκυρα ενός ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε το διάταγμα με το οποίο αίρεται η απαγόρευση στην πώληση τουριστικών πακέτων στην Άγκυρα και έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να επιτρέψει την επανάληψη των πτήσεων τσάρτερ ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία.

«Η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη για τη συνέχιση των τουριστικών σχέσεων με την Τουρκία. Σε αντάλλαγμα, περιμένει από τις τουρκικές αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών που επισκέπτονται τη χώρα για λόγους τουρισμού», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.