Ξάνθη:100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης (βίντεο)

Με την καθιερωμένη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιήθηκαν και φέτος οι εκδηλώσεις για τα 95α Ελευθέρια της πόλης της Ξάνθης.

23656f85db9315fd55cc8201d15eed1c_XL

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος ο οποίος δήλωσε πως «σήμερα βρισκόμαστε σχεδόν 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θράκης, από τη διοικητική της ενσωμάτωση. Τελευταία διάφορα γεγονότα ή κάποια γεγονότα επισήμαναν ότι έχουμε ακόμη δρόμο για την αναπτυξιακή της ενσωμάτωση. Εμείς το έχουμε διαπιστώσει και αυτό που οφείλουμε να κάνουμε είναι να επαναφέρουμε ως εθνική προτεραιότητα αυτή την ιδιαιτερότητα. Χρόνια πολλά».

Δηλώσεις με την ευκαιρία της εορτής έκανε και ο Διοικητής του Δ’ ΣΣ Αντιστράτηγος Χρίστος Χαλκίδης ο οποίος σημείωσε πως «γιορτάσαμε σήμερα τα 95 Ελευθερία της Ξάνθης, τιμήσαμε αυτούς οι οποίοι με τη θυσία τους και τον αγώνα τους απελευθέρωσαν την Ξάνθη και έβαλαν τη βάση για την απελευθέρωση της Θράκης μας. Εμείς οι νεότεροι εκτός από την τιμή και τη θύμηση του οφείλουμε και μια υπόσχεση, ότι τους δύσκολους αυτούς καιρούς με πίστη στις δυνάμεις μας και τον Θεό θα κάνουμε το ποιοτικό άλμα προς τα μπρος. Εύχομαι σε όλους τους κατοίκους ειρήνη και υγεία».

Δείτε το παρακάτω video:

Πηγή: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/503647/xanthi100-hronia-apo-tin-apeleytherosi-tis-thrakis-vinteo