Χαλάρωση για όλα τα γούστα!

Ακόμα και ο πιο απαιτητικός μπορεί να μαγευτεί από τι Θεσσαλία…

Από που να ξεκινήσει κανείς;

Από τις χιονισμένες αλπικές βουνοκορφές της Πίνδου στις καταπράσινες δαντελωτές ακρογιαλιές του Πηλίου και από τη μαγευτική ήρεμη δύναμη της λίμνης Πλαστήρα στην ορμητική κοίτη του Πηνειού και στο θαύμα του θεσσαλικού κάμπου, τα Μετέωρα. Δύσκολα ορίζεις με λίγες λέξεις το τουριστικό προφίλ της Θεσσαλίας.

Εν αρχή ην το Πήλιο. Το μαγευτικό βουνό των Κενταύρων υπήρξε λόγω της ανυπέρβλητης φυσικής ομορφιάς του το πρώτο άνοιγμα της περιοχής στον τουρισμό, και διατηρεί ως σήμερα αμείωτο το ενδιαφέρον όλες τις εποχές του χρόνου, αφού ο συνδυασμός βουνό-θάλασσα βρίσκει εδώ την απόλυτη έκφρασή του.

Δεύτερη στις προτιμήσεις έρχεται η περιοχή της Ελάτης και του Περτουλίου στα ορεινά του νομού των Τρικάλων, με την αλπική ομορφιά της να φωτογραφίζεται με φόντο την πανέμορφη οροσειρά της Πίνδου. Μια ανάσα δρόμο από εδώ, όμως, στα ορεινά του νομού Καρδίτσας, μια τεχνητή λίμνη έμελλε να κλέψει τις καρδιές των ταξιδιωτών.

Η λίμνη Πλαστήρα έγινε το επόμενο «highlight» της Θεσσαλίας και τα χωριουδάκια γύρω από αυτή γέμισαν πολύ γρήγορα από όμορφους ξενώνες με θέα στα αγραφιώτικα βουνά.