Βροχή απεργιών στα πανεπιστήμια – κλειστές οι γραμματείες των σχολών

athina-panepistimio

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αδράνειας, η περίοδος που διανύουμε είναι η πιο κρίσιμη από κάθε άποψη για τον εργασιακό βίο όλων μας, δεδομένης της άμεσης απειλής να τεθεί σε διαθεσιμότητα το 25% του Διοικητικού Προσωπικού των Ιδρυμάτων» αναφέρει στην ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων ανωτάτων Ιδρυμάτων, ύστερα από την απόφαση της για δύο 48ωρες απεργίες στις 10 – 11 και 12 – 13 Σεπτεμβρίου.

Με μια ακόμα, πενθήμερη αυτή τη φορά, απεργία από τις 16 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, η ομοσπονδία, απαντά στην επικείμενη διαθεσιμότητα 1500 εργαζομένων στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Κατά συνέπεια, στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης των εγγραφών των φοιτητών, οι γραμματείες των σχολών θα είναι κλειστές.

Σχετικά με το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση-επιστολή προς την πανεπιστημιακή κοινότητα ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης στην οποία μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Το Πανεπιστήμιό μας και τα Ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης γενικότερα είναι αντικειμενικά τα αρμοδιότερα να κρίνουν, να αξιολογήσουν, να αναδιαρθρώσουν τις δομές τους και τις λειτουργίες τους. Και πάντως αρμοδιότερα και αντικειμενικότερα από ιδιωτικές εταιρείες συμβούλων και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που δεν μπορεί εκ των άνωθεν και πριν από τα Πανεπιστήμια να αποφαίνεται γι’ αυτά».