Βενιζέλος σε Τσίπρα: Πού βαδίζει η χώρα;

632159E32E41A6F99F3531FC9A5CA7DB

Νέα κατάθεση επίκαιρης ερώτησης από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Να απαντήσει «πού βαδίζει η χώρα;» και «τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες εβδομάδες ενόψει της 30ής Ιουνίου 2015;» καλεί και πάλι τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τα όσα συνέβησαν στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ρίγας και στη συνέχεια στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει επικτακτική την ενημέρωση της Βουλής για την πορεία της χώρας και σημειώνει:

«Η κοινή γνώμη σας παρακολουθεί:

– Να αποζητάτε εναγωνίως συνεχείς επαφές με την κα Μέρκελ και ενίοτε με τον κ. Ολάντ και να δημιουργείτε την εντύπωση μιας πολιτικής διαπραγμάτευσης υψηλού επιπέδου που κάθε φορά καταλήγει στο να σας παραπέμπει στην τρόικα, το Brussels Group, το Euro Working Group, το Eurogroup.

– Να διοχετεύετε, σε καθημερινή βάση, αντιφατικές πληροφορίες, αισιόδοξες και σε λίγη ώρα απαισιόδοξες, ως προς την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group γύρω από τον ΦΠΑ, το ασφαλιστικό και όλο τον κατάλογο θεμάτων του προγράμματος προσαρμογής που συνδέει τη χώρα με το ΔΝΤ και την ΕΕ.

– Να δηλώνετε ότι δεν θα υπογράψετε «μνημονιακή συμφωνία», ενώ έχετε ήδη υπογράψει την τετράμηνη παράταση του τρέχοντος μνημονίου – ερήμην μάλιστα της Βουλής – και γνωρίζετε ότι μετά την 30η Ιουνίου κατέστη δυστυχώς αναπόφευκτο το μνημόνιο τρία, ύστερα από τα όσα συνέβησαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες με ευθύνη σας.

– Να επαναλαμβάνετε «λεβέντικες» δηλώσεις ότι η χώρα δεν θα εκπληρώσει τις επόμενες διεθνείς υποχρεώσεις της γιατί πάντα προηγούνται μισθοί και συντάξεις, όταν είναι γνωστό ότι αν οδηγηθεί η χώρα σε χρεοκοπία, τότε δεν θα υπάρχει δυνατότητα καταβολής μισθών και συντάξεων υπό συνθήκες πρωτογενούς ελλείμματος στο οποίο δυστυχώς επέστρεψε η χώρα. Όλα αυτά δε ενώ είδαμε ανάλογοι λεονταρισμοί να διαψεύδονται με την καταβολή της δόσης της 12.5 στο ΔΝΤ !

– Να μετατρέπετε την διεθνή διαπραγμάτευση με την ΕΕ και το ΔΝΤ σε εσωκομματικό ζήτημα του ΣΥΡΙΖΑ και να αποδέχεστε ότι δεν προτάσσεται το εθνικό συμφέρον, αλλά η ανάγκη να διατηρηθεί η κομματική ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Το δόγμα σας δυστυχώς είναι «Πρώτα το κόμμα και μετά η Πατρίδα»!».

Βάσει των παραπάνω, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ρωτά τον Αλέξη Τσίπρα: Πού βαδίζει η χώρα; Τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες εβδομάδες ενόψει της 30ής Ιουνίου 2015;