Βάσεις 2017 : Αυτές είναι οι προβλέψεις και οι εκτιμήσεις της τελευταίας στιγμής

Οι Βάσεις 2017 στο Υπουργείο Παιδείας και το results.it.minedu.gov.gr. Δείτε με ένα κλικ σε ποια σχολή περνάτε και ποιές είναι οι Βάσεις για όλες τις σχολές.

Οι Βάσεις 2017 ανακοινώνονται από το Υπουργείο Παιδείας σε λίγες μόλις ώρες από τώρα, και μπορείτε να τις δείτε με ένα κλικ στο results.it.minedu.gov.gr. Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, αύριο, Πέμπτη 24 Αυγούστου, στις 10.00 τα πρωί θα ανακοινωθούν στο https://results.it.minedu.gov.gr οι Βάσεις 2017 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

Έτσι, τελειώνει και η αγωνία για τους χιλιάδες υποψήφιους. Από εκείνη την ώρα οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου results.it.minedu.gov.grπληκτρολογώντας: τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα -Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Ταυτόχρονα, τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Μετά θα προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια, εντός της ίδιας ημέρας.

Επίσης την ίδια ώρα θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα των Βάσεων 2017 και των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Τα ανωτέρω αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ίδια ιστοσελίδα του Υπουργείου.

Δείτε εδώ όλες τις εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2017.

Στο results.it.minedu.gov.gr θα αναρτήσει το Υπουργείο Παιδείας, στις 10.00, τις Βάσεις 2017. Μεγάλος αρνητικός πρωταγωνιστής των στατιστικών στοιχείων των βαθμολογιών των φετινών υποψηφίων ήταν τα μεγάλα ποσοστά που σημειώθηκαν κάτω από τη βάση στα περισσότερα μαθήματα. Η δυσκολία των Μαθηματικών και των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας οδήγησε τους περισσότερους υποψηφίους σε επιδόσεις κάτω των 10.000 μορίων. Το 90,3% των υποψηφίων έγραψε κάτω από τη βάση στην Ιστορία και το 83,45% στα Μαθηματικά. Παρά όμως την κακή επίδοση στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, οι σχολές υψηλής ζήτησης κρατάνε τις βάσεις τους.Βάσεις 2017

Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις Βάσεις 2017

Οι αποδόσεις των υποψηφίων στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης κινήθηκαν σε μέτριες επιδόσεις, γεγονός που ίσως οδηγήσει σε σημαντική πτώση στις Βάσεις 2017. Ωστόσο, πιστεύεται ότι στις σχολές υψηλής ζήτησης οι βάσεις δεν θα έχουν μεγάλη πτώση.

Αύξηση αναμένεται να σημειώσουν οι Βάσεις 2017 στα ΤΕΙ που αφορούν σε παραϊατρικές και πολυτεχνικές ειδικότητες. Τα Παιδαγωγικά Τμήματα, σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα έχουν άνοδο μέχρι και 1.500 μόρια. Στις οικονομικές σχολές αναμένεται να υπάρξει νέα πτώση. Η Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοίκηση μπορεί να πέσει πάνω από 700 μόρια.

Οι πολυτεχνικές σχολές δεν θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό. Φέτος τις διεκδικούν λιγότεροι υποψήφιοι σε σχέση με το 2016. Σχολές όπως τα Οικονομικά και η Πληροφορική θα σημειώσουν πτώση, με τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι στο εν λόγω επιστημονικό πεδίο θα καταγραφεί και η μεγαλύτερη πτώση.

Οι καλές επιδόσεις στα υπόλοιπα μαθήματα εκτοξεύουν Νομικές, Ιατρικές, τμήματα ΤΕΙ πολυτεχνικών και παραϊατρικών ειδικοτήτων. Την ίδια στιγμή, ο υψηλός ανταγωνισμός ανεβάζει τις Βάσεις 2017 και στα Παιδαγωγικά Τμήματα.

Σε λίγες ώρες, στο results.it.minedu.gov.gr θα αναρτήσει το Υπουργείο Παιδείας τις Βάσεις 2017 και θα βάλει τέλος στην τααλαιπωρία των υποψήφιων στις Πανελλήνιες 2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι οι υποψήφιοι των σεισμόπληκτων περιοχών που φτάνουν τις 2.000 παίρνουν επιπλέον ποσοστό θέσεων για την εισαγωγή τους στις σχολές.

Βάσεις 2017 – Ποιοι μαθητές θα έχουν επιπλέον μόρια για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.results.it.minedu.gov

Η εκτίμηση για τις Βάσεις 2017

Η αγωνία για χιλιάδες υποψήφιους χτυπάει «κόκκινο», καθώς σε λίγες ώρες το Υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει τις Βάσεις 2017. Σύμφωνα με όσα έχουν δει τις τελευταίες ημέρες το φως τις δημοσιότητας, οι εκτιμήσεις των ειδικών για τις Βάσεις 2017, για μερικές από τις «δυνατές» σχολές, έχουν ως εξής:

  • Νομική Αθήνας 18.250
  • Νομική Θεσσαλονίκης 17.965
  • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Αθήνας 18.500
  • Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης 17.950
  • Πολιτικών Μηχανικών Αθήνας 16.800
  • Πολιτικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης 15.650
  • Ιατρική Αθήνας 19.150
  • Ιατρική Θεσσαλονίκης 19.050
  • Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας 15.300
  • Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης 14.300.

Σε λίγες ώρες, στο results.it.minedu.gov.gr θα αναρτήσει το Υπουργείο Παιδείας τις Βάσεις 2017 και θα βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των υποψήφιων στις Πανελλήνιες 2017.

Πηγή : newsit.gr