Τσίπρας: Σχεδιάζουν να μας φορέσουν νέο Μνημόνιο μετά τις ευρωεκλογές

87E7915092723C1D555DA2AEE14898E0Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά για τη συμφωνία με την Τρόικα εξαπολύει, με δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «προσπάθησε επιμελώς, αλλά ανεπιτυχώς να αποκρύψει το περιεχόμενο της συμφωνίας, που θα μας οδηγήσει σε ένα νέο μνημόνιο που σχεδιάζουν να μας φορέσουν μετά τις ευρωεκλογές».

Η μόνη αλήθεια που ειπώθηκε σήμερα από τον κ. Σαμαρά ήταν πως η κυβέρνηση τήρησε τις υποσχέσεις της, αλλά τις τήρησε πλήρως και μονομερώς, μόνο προς την Τρόικα και όχι προς τον ελληνικό λαό, αναφέρει ο κ. Τσίπρας και προσθέτει ότι «η συμφωνία για την οποία επαίρεται ο κ. Σαμαράς προβλέπει κατάργηση των τριετιών, απελευθέρωση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα και μόνιμη φτώχια για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους».

Πρόκειται για μια βίαιη επιτάχυνση του σχεδίου υποτίμησης της εργασίας, των περιουσιών και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει στην δήλωσή του:

«Με αυτή την συμφωνία ο κ. Σαμαράς ταυτίστηκε για πάντα με το μνημόνιο. Για την ακρίβεια, ο κ. Σαμαράς είναι το μνημόνιο. Και από το μνημόνιο θα βγούμε, μόνο όταν ο λαός μας στείλει στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας την κυβέρνησή του».