Τσίπρας προς Παπούλια: «Είχαμε για καιρό στον κόρφο μας κρυμμένο το φίδι»

tsipras_papoulias_368280013

Στην έναρξη της χτεσινής συνάντησης του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο επικεφαλή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε: «απαιτείται πολιτική βούληση για να αντιμετωπιστεί το φίδι του φασισμού».

Ο κ. Παπούλιας, από την πλευρά του είπε: «Από μικρό παιδί πολέμησα τον φασισμό και τον ναζισμό. Υπέρτατο καθήκον μου είναι να υπερασπιστώ τον ελληνικό λαό από τη λαίλαπα που επέρχεται».
«Είχαμε για καιρό στον κόρφο μας κρυμμένο το φίδι. Κάποιοι νόμισαν ότι ήταν φιδάκι. Κάποιοι τώρα ξαφνιάζονται. Έφτασε η στιγμή η Πολιτεία να το αντιμετωπίσει και υπάρχει το νομικό πλαίσιο», σχολίασε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην συνέχεια ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την ενόχλησή του για την αντίθεση της ΝΔ στη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής. Υπογράμμισε μάλιστα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει κάθε πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για το θέμα αυτό, και προανήγγειλε αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ είτε για σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής είτε για προ ημερησίας συζήτηση (με την έναρξη της νέας Συνόδου της Βουλής).