Τσίπρας: Η πολιτική της λιτότητας γέννησε το φάντασμα των νεοναζί

tsipras-bleue

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε προεκλογική εκδήλωση του γερμανικού Κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στο Βισμπάντεν, μαζί με τον ιδρυτή του κόμματος Όσκαρ Λαφοντέν, δήλωσε: «εχουμε χρέος να σταματήσουμε τώρα την εξάπλωση των νεοναζί και αυτό δεν γίνεται με ευχές, αλλά καταργώντας τα αίτια που γεννούν και αναπαράγουν την μισαλλόδοξη ιδεολογία τους, καταργώντας τη βάρβαρη πολιτική της λιτότητας που γέννησε το φάντασμα των νεοναζί που απειλεί την Ευρώπη».
Ο κ. Τσίπρας περιέγραψε την δολοφονία του Παύλου Φύσσα «από ομάδες κρούσης νεοναζί» ως «εδώ και καιρό προδιαγεγραμμένη ενέργεια».
«Ο Γερμανός πολίτης δεν έχει τίποτα να φοβάται από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που σύντομα θα έρθει στην Ελλάδα, προκειμένου να διεκδικήσει ξανά την αξιοπρέπεια, την κοινωνική συνοχή, την κυριαρχία του λαού μας και της χώρας μας».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικήσει μια άλλη προοπτική, όχι μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά για όλους τους λαούς της Ευρώπης». Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι «η ανάπτυξη των λαϊκών κινημάτων και της Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη θα συνοδεύσει τη μεγάλη πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, διότι η ενωμένη Ευρώπη μπορεί να υπάρχει μόνο αν είναι κοινωνική, δημοκρατική, μόνο αν βασίζεται στις κοινωνικές ανάγκες και δίνει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των λαών και της κοινωνίας».
Ο Όσκαρ Λαφοντέν από την πλευρά του, δήλωσε για τον Έλληνα προσκεκλημένο του, ότι «η Αριστερά χρειάζεται πρόσωπα και ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα από τα νέα πρόσωπα για τα οποία μπορεί να είναι υπερήφανη η ευρωπαϊκή Αριστερά».