Τσίπρας: Δεν είναι τυχαίο ότι η Χ.Α έδρασε εδώ όπου η ανεργία φτάνει το 90%

newego_LARGE_t_1101_54174327

«Είμαστε το άκρον άωτο της δημοκρατίας, της δικαιοσύνης, το δίκιο του εργάτη, της ομαλότητας απέναντι στο άκρο του αυταρχισμού της αδικίας, της ανεργίας και της κοινωνικής ανωμαλίας» είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε προγραμματισμένη εκδήλωση του κόμματος χτες στο Πέραμα, σχετικά με το λιμάνι.
Ο χαρακτήρας της εκδήλωσης άλλαξε μετά τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, με τον θάνατο του 34χρονου Παύλου Φύσσα.
«Δεν είναι τυχαίο ότι η χρυσή αυγή έδρασε εδώ όπου η ανεργία φτάνει το 90%», είπε ο κος Τσίπρας και τόνισε ότι κάποιοι εξέθρεψαν την Χρυσή Αυγή προκειμένου να αλλάξουν την ατζέντα από το μνημόνιο στοχοποιώντας τους ξένους εργάτες.
«Σε αυτό συνέβαλε η επαίσχυντη θεωρία των δυο άκρων, η ασυλία στα τάγματα εφόδου και η θετική προβολή από κάποια ΜΜΕ.-Το τέρας που εξέθρεψαν έδειξε το πραγματικό ναζιστικό του πρόσωπο».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στον υπουργό δημόσιας τάξης Νίκο Δένδια, ο οποίος, όπως είπε «δήθεν έπεσε από τα σύννεφα μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ενώ είχε έτοιμους τους φακέλους με τα περιστατικά βίας της Χρυσής Αυγής».
Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην κυβέρνηση Σαμαρά, που μεταφράζεται σε ανεργία φτώχεια και αίμα στο Κερατσίνι και το Πέραμα: «Προσφέρουν ασφάλεια για τους τραπεζίτες, τους δανειστές και τους εφοπλιστές, αλλά ανασφάλεια για την κοινωνία».
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι πρέπει: «από τώρα σε κάθε γειτονία, χωριό, πόλη, να οργανώσουμε ένα πλατύ λαϊκό μέτωπο κατά του Ναζισμού, να ξηλώσουμε το φασισμό με αγώνα, λόγο και πράξη. Καλούμε όλους σε εγρήγορση, να αποφύγουμε τις παγίδες και τις προβοκάτσιες»
Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ακόμα και μέσα στην αστυνομία υπάρχουν θύλακες των Νάζι.