Τρίτη ημέρα διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας στο Ουισκόνσιν

ΗΠΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Στους δρόμους του Μάντισον, στο Ουισκόνσιν, κατέβηκαν για τρίτη ημέρα ακτιβιστές και απλοί πολίτες, διαδηλώνοντας για τρίτη μέρα κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας με αφορμή τη δολοφονία ενός άοπλου έφηβου Αφροαμερικανού από λευκό αστυνομικό.

Όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, δεκάδες ακτιβιστές έκαναν πορεία στους δρόμους του Μάντισον προς το διαμέρισμα όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος Τόνι Ρόμπινσον Τζούνιορ. Επίσης έχει προγραμματιστεί για αργότερα αγρυπνία υπό το φως των κεριών στη μνήμη του νεαρού Αφροαμερικανού.

Σε ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα της πόλης του Μάντισον ο δήμαρχος Πολ Σόγκλιν, χαρακτήρισε τη δολοφονία ως «απερίγραπτη τραγωδία» και υποσχέθηκε πλήρη διαφάνεια στις έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του 19χρονου Αφροαμερικανού.

Η δολοφονία στο Ουισκόνσιν έγινε το ίδιο Σαββατοκύριακο με την 50ή επέτειο της «Ματωμένης Κυριακής» που σημάδεψε την πορεία του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα στην πόλη Σέλμα της Αλαμπάμα, το προπύργιο του αγώνα υπέρ των πολιτικών δικαιωμάτων.

Η δολοφονία του 19χρονου Τόνι Ρόμπινσον Τζούνιορ είναι το τρίτο σχεδόν παρόμοιο περιστατικό μετά τους θανάτους δυο άλλων άοπλων Αφροαμερικανών στο Φέργκιουσον του Μισσούρι και τη Νέα Υόρκη, που πυροδότησαν ένα κύμα διαδηλώσεων κατά των φυλετικών διακρίσεων και της χρήσης υπέρμετρης βίας από τις αρχές.

 

Πηγή : http://www.avgi.gr/