Τρεις εργαζόμενοι τηλεοπτικού δικτύου σκοτώθηκαν στην Μααλούλα

Smoke rises while Free Syrian Army fighters stand at the Karm al-Tarab neighborhood frontline in AleppoΈνας δημοσιογράφος, ένας εικονολήπτης και ένας τεχνικός του τηλεοπτικού δικτύου αλ Μάναρ της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν σήμερα στη συριακή χριστιανική πόλη Μααλούλα, βόρεια της Δαμασκού, μετέδωσε το ίδιο το κανάλι.

«Το αλ Μάναρ εκφράζει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο των τριών συναδέλφων μαρτύρων, του ανταποκριτή Χάμζα αλ Χατζ Χάσαν και του τεχνικού Χαλίμ Αλάου καθώς και του εικονολήπτη Μοχάμεντ Μάτας, που σκοτώθηκαν από τις σφαίρες ένοπλων ομάδων στη Μααλούλα», ανέφερε μια παρουσιάστρια του τηλεοπτικού δικτύου της σιιτικής λιβανέζικης οργάνωσης.

Εξάλλου και άλλοι εργαζόμενοι στο τηλεοπτικό δίκτυο τραυματίστηκαν όταν δέχθηκαν πυρά από «τρομοκράτες» στα περίχωρα της Μααλούλα, πρόσθεσε το αλ Μάναρ, χρησιμοποιώντας τον όρο αυτό για να αναφερθεί στους σύρους εξεγερμένους.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι τέσσερις σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν στην προσπάθειά τους να σώσουν τα μέλη του συνεργείου.