Τουλάχιστον 24 νεκροί το τελευταίο 24ωρο στην ανατολική Ουκρανία, στο παρά 5′ των ειρηνευτικών συνομιλιών

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Κλιμακώνεται η σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία, καθώς το τελευταίο 24ωρο τουλάχιστον 24 άνθρωποι, ανάμεσά τους 19 πολίτες, σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία ανάμεσα στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Στο Ντονέτσκ, επτά πολίτες σκοτώθηκαν τη χθεσινή νύκτα και πέντε σήμερα το πρωί, κατά τον βομβαρδισμό κατοικίας κατά τη διάρκεια διανομής βοήθειας σε τρόφιμα, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή της πόλης. Το Κίεβο από την πλευρά του ανακοίνωσε τον θάνατο πέντε στρατιωτών και επτά πολιτών σε περιοχές που ελέγχονται από τον ουκρανικό στρατό.

Την ίδια ώρα, εκπρόσωποι της Ουκρανίας, της Ρωσίας και των φιλορωσικών δυνάμεων ετοιμάζονται για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών στο Μινσκ υπό την αιγίδα του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Ήδη, εκπρόσωποι των αυτονομιστών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ Νένις Πουτσίλιν και Βλαντισλάβ Ντένεγκο αναχώρησαν σήμερα για το Μινσκ, ωστόσο, δεν έχει αποφασισθεί το πλαίσιο και ο χρόνος διεξαγωγής των συνομιλιών, αλλά ούτε και το περιεχόμενό τους.

Στο μεταξύ, η Ρωσία αντέδρασε σήμερα στην παράταση των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης κατά της Μόσχας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση. «Είναι καιρός να σκεφτεί επιτέλους η Ευρωπαϊκή Ενωση την πολιτική της σύγκρουσης υπό μορφήν κυρώσεων που δεν οδηγεί πουθενά και δεν έχει ως αποτέλεσμα παρά να πλήττει τους λαούς και τις οικονομίες των χωρών μας», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή:http://www.avgi.gr