ΤΩΡΑ: Διαμαρτυρία εργαζομένων του μετρό Θεσσαλονίκης στο άγαλμα Βενιζέλου (ΦΩΤΟ)

ΤΩΡΑ: Διαμαρτυρία εργαζομένων του μετρό Θεσσαλονίκης στο άγαλμα Βενιζέλου (ΦΩΤΟ)

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν αυτήν την ώρα στο άγαλμα Βενιζέλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης 70 εργαζόμενοι στο αρχαιολογικό τμήμα του μετρό Θεσσαλονίκης μετά και την ενημέρωσή τους ότι απολύονται.

Η κοινοποίηση των απολύσεων θα πραγματοποιηθεί αύριο και ενόψει αυτού οι εργαζόμενοι συγκεντρώνονται στο άγαλμα του Βενιζέλου προκειμένου στη συνέχεια να μεταβούν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται πλησίον για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους για την εξέλιξη όταν μάλιστα υπουργός της κυβέρνησης την προηγούμενη εβδομάδα είχε δηλώσει ότι σύντομα θα ξεκινήσουν ξανά οι εργασίες στο έργο.

Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε διαβεβαίωση του υπουργού Υποδομών Παναγιώτη Σγουρίδη, ότι το έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης θα επανεκκινήσει μέσα στον Ιανουάριο, ωστόσο η εταιρία την επόιμενη κιόλας ημέρα προχώρησε σε νέες απολύσεις, όπως καταγγέλλουν οι εργαζομενοι στο μέτρο.

Στη συνέχεια οι 70 διαμαρτυρόμενοι-εργαζόμενοι στο αρχαιολογικό τμήμα θα πραγματοποιήσουν παρέμβαση κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

metro diamartyria 1

metro diamartyria 2

metro diamartyria 3

Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Τελικά πρώτα θα έχουμε απολύσεις  και μετά λύσεις στα προβλήματα του έργου.  Το τέλος Νοεμβρίου ήρθε  και η μοναδική λύση που υπάρχει στο έργο είναι αυτή της λύσης των συμβάσεων. Για άλλη μια φορά, η πρώτη φορά αριστερά έκανε το θαύμα της. Ανέχεται το παιχνίδι του εργολάβου σε προφανή συνεννόηση με την Αττικό Μετρό και κλείνουν το αρχαιολογικό τμήμα του έργου και μάλιστα χωρίς καν να πληρώσει τις νόμιμες αποζημιώσεις, χρησιμοποιώντας νομικίστικες ακροβασίες.  

Τα όμορφά λόγια φτάνουν. Μόνο μια λέξη ανήκει σε όλους όσους εμπλέκονται με το έργο ΝΤΡΟΠΗ.  Ντροπή για την Αττικό Μετρό.  Ντροπή για την κατάντια του έργου,  Ντροπή για την κυβέρνηση που ανέχεται αυτές τις πολιτικές,  που αποδέχεται τους εκβιασμούς του εργολάβου,  Ντροπή για τον εργολάβο που εκβιάζει κοινωνία και πολίτες, Ντροπή για το Υπουργείο Πολιτισμού, που ανέχεται  αυτή την κατάσταση για όσους εργάζονται γι’ αυτό.

ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ!

 Για το λόγο αυτό, προκηρύσσουμε στάση εργασίας, σήμερα 30/11/2015 από 13:30 – 15:30 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα Βενιζέλου, στις 14:00.

Πηγή: http://www.seleo.gr