Το προφίλ των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής

Μετά από έρευνα του Πανεπιστημίου Μακεδονία, οι φοιτητές που πήραν μέρος κατέληξαν στο προφίλ εκείνου που ψηφίζει χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, ακολουθούν κάποια αποσπάσματα από τη μελέτη: ‘Ως το 2011 οι Αθηναίοι που έρχονταν σε επαφή με τη δράση της Χρυσής Αυγής μέσω ενημερωτικών φυλλαδίων ή από το φιλικό τους περιβάλλον ήταν περισσότεροι στο 4ο και στο 6ο δημοτικό διαμέρισμα (προφανώς λόγω της παρουσίας της στον Αγιο Παντελεήμονα και στην Κυψέλη), το 2012 καταγράφεται σημαντική αύξηση στο ποσοστό όσων αναζητούν πληροφορίες για τη Χρυσή Αυγή στο Διαδίκτυο (αύξηση περίπου 80%) και στο ποσοστό όσων ενημερώνονται για τη δράση της από τρίτους (αύξηση περίπου 25%)’.

Ενώ συνεχίζει: ‘Η αύξηση είναι υψηλότερη στα λοιπά διαμερίσματα παρά στο 4ο και στο 6ο, γεγονός που οι ερευνητές αποδίδουν σε αυξημένο ενδιαφέρον για τη ΧΑ ως εκλογική επιλογή εντός του 2012, αλλά και στην ομογενοποίηση όσων ενδιαφέρονται για την οργάνωση. Το 2011 οι κάτοικοι του 4ου και του 6ου διαμερίσματος ήταν πιο θετικοί έναντι της Χρυσής Αυγής. Αντίθετα, το 2012 στο 4ο και στο 6ο διαμέρισμα το ποσοστό αυτό έχει πέσει στο 4%, ίσως εξαιτίας της κοντινής επαφής με τις δράσεις της οργάνωσης, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές έχει αυξηθεί στο 3%’.

Κλείνοντας αναφέρεται πως, η Χρυσή Αυγή έχει επιρροή σε άντρες μεταξύ 35 και 44 ετών που είναι απόφοιτοι Λυκείου και τεχνικής εκπαίδευσης, αλλά και στους άνεργους και τους εμπόρους. Την ίδια στιγμή λέγεται ότι ακόμη και οι υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αρχίσει να γίνονται όλο και πιο αντιμετανάστες.