Το πιο ισχυρό Volvo παραγωγής

Θέλετε να συνδυάσετε πολυτέλεια και επιδόσεις σε υπερθετικό βαθμό; Η Volvo καταθέτει τη δική της πρόταση, μέσω της Polestar. Η θυγατρική της σουηδικής μάρκας που είναι υπεύθυνη για τους αγώνες αλλά και τις σπορ εκδόσεις παρουσιάζει το πακέτο αναβάθμισης του υβριδικού XC90 T8. 

Με την ισχύ από το υβριδικό σύστημα να αυξάνεται από τους 400 στους 421 ίππους, το μεγάλο SUV των 4,95 m. γίνεται το πιο δυνατό Volvo παραγωγής. Η μέγιστη ροπή ανεβαίνει στα 69,3 kgm, ενώ ο χρόνος για την επιτάχυνση 0-100 km/h υποχωρεί στα 5,5 sec. Και όλα αυτά χωρίς να επηρεάζονται οι τιμές που ανακοινώνει το εργοστάσιο για κατανάλωση και ρύπους (2,1 lt/100 km και 49 g/km, αντίστοιχα). Με αποκλειστική χρήση της ενέργειας από τις μπαταρίες, το Polestar XC90 T8 μπορεί να διανύσει απόσταση έως 43 km.

Όπως συνηθίζει η Volvo-Polestar, οι επεμβάσεις δεν αφορούν μόνο τον κινητήρα, αλλά και τη λειτουργία του 8τάχυτου κιβωτίου. Όταν π.χ. το XC90 κινείται με μεγάλη ταχύτητα μέσα σε στροφές, διατηρείται η επιλεχθείσα σχέση στο αυτόματο κιβώτιο, ώστε να μην επηρεαστεί η ισορροπία του αυτοκινήτου.

Πηγή: newsauto.gr