Το μνημόνιο δε θα υπάρχει στις 18 Ιουνίου

Λέγοντας ναι στην ευρωζώνη αλλά με διαφορετική πολιτική, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή και εξέφρασε την άποψη πως μόνο με αλλαγή πολιτικής θα μπορέσει η Ελλάδα να επιβιώσει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ανόητη κινδυνολογία την άποψη ότι το κόμμα θέλει επιστροφή στη δραχμή, η οποία -όπως είπε- εξυπηρετεί μόνο τους κερδοσκόπους και αποσταθεροποιεί την οικονομία.

«Τώρα ήρθε η ώρα της πολιτικής διαπραγμάτευσης», υπογράμμισε αναφερόμενος στο μνημόνιο και υποστήριξε πως σε ό,τι αφορά τη δανειακή σύμβαση θα πρέπει να την αναθεωρήσουμε και να την επαναδιαπραγματευτούμε.

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει το δικό του σχέδιο στην Ευρώπη, που έχει στόχο το πρωτογενές πλεόνασμα, αλλά χωρίς να διαλύει τους μικρομεσαίους και τους ανέργους, καθώς στόχος του είναι η ανάπτυξη.

«Δε λέω πως λεφτά υπάρχουν, αλλά μπορεί να παραχθεί πλούτος αν υπάρξουν οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης».

Τέλος, σε ότι αφορά  τα χρήματα που λαμβάνει η Ελλάδα, εκτιμά ότι δεν πρέπει να πηγαίνουν πλέον μόνο στους τόκους και τις τράπεζες, αλλά στην ανάπτυξη. «Η Μέρκελ πλέον απομονώνεται. Έχουμε παντού συμμάχους στην Ευρώπη. Παντού, εκτός από την Ελλάδα. Εδώ έχουμε τους Σαμαρά και Βενιζέλο που θέλουν να συμμαχήσουν με τη Μέρκελ», είπε κλείνοντας τη συζήτηση ο Τσίπρας.

«Το μνημόνιο στις 18 Ιουνίου δε θα υπάρχει», τόνισε χαρακτηριστικά.