Το δικαστήριο έκρινε παράνομη την σημερινή στάση εργασίας σε μετρό-ηλεκτρικό

new-extension-metro-elliniko

Η σημερινή στάση εργασίας στο μετρό και τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο κρίθηκε, με δικαστική απόφαση παράνομη και καταχρηστική.
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, οι εργαζόμενοι στα δύο μέσα αποφάσισαν να αναστείλουν την τετράωρη στάση εργασίας από τις 11.00 π.μ. έως και τις 3.00 μ.μ., με την οποία διεκδικούσαν την άμμεση άρση της πολιτικής επιστράτευσης.
Παρόλα αυτά, πριν δυο μήνες ο υπουργός μεταφορών, σε συνάντηση που είχε με τα συνδικάτα Μεταφορών ΣΤΑ.ΣΥ. – Ο.Σ.Υ. – Ο.Σ.Ε. ήταν κατηγορηματικά αντίθετος µε την «αντιδημοκρατική και αυταρχική» – όπως δήλωσε – επίταξη εργαζομένων και δεσμεύτηκε για την άμεση άρση της.

«Όχι µόνο έλεγε ψέματα γιατί δεν ανέστελλε την επίταξη αλλά σε µια κινητοποίηση των εργαζομένων µε 4ωρη στάση εργασίας για να πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση, τους έσυρε στα δικαστήρια. Τον πήρε ο πόνος για την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού αυτός που την ίδια στιγμή υπογράφει και υπερασπίζεται µνηµόνια που ούτε καν τα έχει διαβάσει…; Κύριε υπουργέ, ας σταματήσει εδώ η υποκρισία και πείτε ευθέως, ότι και εσείς είστε ένας από αυτούς που θέλετε εργαζόμενους εγκλωβισμένους στην επίταξη, εργαζόμενους εξαθλιωμένους μισθολογικά, κοινωνικά και εργασιακά» αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι.