Το BBC για την Αργώ

Ο σύλλογος ‘Αργοναύτες 2008’ πρόκειται να δρασρηριοποιηθεί για να αναδείξει το ενχρείρημα του 2008 και να αξιοποιήσει το εν λόγω καράβι.

Συγκεκριμένα ο σύλλογος αναφέρει πως διατίθεται να βοηθήσει στη συντήρηση με 2-3 εθελοντές κωπηλάτες για μερικές ώρες οι οποίοι με τη βοήθεια ειδκού θα μπορέσουν να καταστήσουν το σκάφος αξιόπλοο. Επίσης επιθυμεί να βοηθήσει στο να ξαναπλεύσει το σκάφος στον Παγασητικό Κόλπο και να γίνουν τα γυρίσματα του BBC για το ιστορικό ντοκυμαντέρ που ετοιμάζει ο σταθμός.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

‘Η παγκόσμια προβολή του πλοίου – σύμβολο – είναι καθοριστικής σημασίας για τον τόπο, ιδιαίτερα τούτες τις κρίσιμες ώρες και για το σκοπό αυτό προγραμματίζονται προπονητικές πλεύσεις στις 26 και 27 Μαΐου καθώς και στις 2 και 3 Ιουνίου 2012. Όσα μέλη προτίθενται να συμμετέχουν να ενημερώσουν το πρόεδρο του συλλόγου κ. Κ. Κεχαΐδη για την ημερομηνία συμμετοχής στις προπονήσεις.

Τέλος απευθύνεται πρόσκληση σε νέα μέλη που να διακατέχονται από πραγματικό ενδιαφέρον και αγάπη για τη σύγχρονη Αργώ, προκειμένου το πλήρωμα να ανανεωθεί αλλά και να διασφαλιστεί τόσο το μέλλον του συλλόγου όσο και το μέλλον του ίδιου του πλοίου. Για το σκοπό αυτό όσοι προσέλθουν στις προπονήσεις να συνοδεύονται από κάποιο υποψήφιο μέλος του πληρώματος και του συλλόγου’.