Το BBC επεκτείνεται στη Ρωσία

bbcΝέο τηλεοπτικό κανάλι ή ψηφιακές υπηρεσίες στη Ρωσία αναμένεται να δημιουργήσει το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ως μέρος εκτενούς αναθεώρησης που σχεδιάζει για την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με σημερινές ανακοινώσεις του γενικού διευθυντή της εταιρείας Τόνι Χολ.

«Η δική μου ισχυρή οπτική είναι ότι το (παγκόσμιο πρόγραμμα μεταδόσεων – BBC World Service operation) είναι ένας τομέας όπου η φωνή αυτής της χώρας μπορεί να γίνει πιο δυνατή, ειδικά στη Μέση Ανατολή, την Ινδία και τη Ρωσία», δήλωσε σε ομιλία του ο γενικός διευθυντής.

Ειδικότερα, οι προτεινόμενες αλλαγές, που περιλαμβάνουν την επέκταση της πρόσβασης στο περιεχόμενο της εταιρείας σε συσκευές κινητών τηλεφώνων και την εισαγωγή μιας διαδικτυακής πλατφόρμας ιδεών είναι μέρος «της ιδέας για ένα ανοιχτό BBC για την γενιά του διαδικτύου».

Ο κ. Χολ πρόσθεσε πως «το BBC θα χρειαζόταν αναπόφευκτα είτε να κλείσει ή να μειώσει κάποιες υπηρεσίες», ωστόσο δεν έδωσε λεπτομέρειες. «Το μέγεθος μας συγκριτικά με τους παγκόσμιους μιντιακούς κολοσσούς είναι μικρό και κατά την επόμενη δεκαετία θα φθίνει και σε συγκριτικό βαθμό και σε απόλυτο», τόνισε ο γενικός διευθυντής.

Πάντως, ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του BBC ανέφερε τη Βόρεια Κορέα, την Αιθιοπία και την Ερυθραία ως άλλες χώρες στις οποίες θα γίνουν «σημαντικές επενδύσεις» σε καθημερινά ενημερωτικά προγράμματα και ραδιοφωνικές μεταδόσεις.

Σε ένα έγγραφο προτάσεων που δόθηκε επίσης σήμερα στη δημοσιότητα, η βρετανική εταιρεία μεταδόσεων αναφέρθηκε στο όραμά της για επένδυση στις παγκόσμιες υπηρεσίες για να ανταγωνιστεί την «επίδραση του υπόλοιπου κόσμου στην Βρετανία» από τηλεοπτικά δίκτυα όπως το Al Jazeera, CCTV και το RT.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr