Την Κυριακή η τελετή Αφής της Ιερής Φλόγα για του Χειμερινούς του Σότσι

2014_Winter_Olympics_logo.svgΑνακοινώθηκε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το πρόγραμμα της
Λαμπαδηδρομίας με τη Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2014, που θα διεξαχθούν στο Σότσι της Ρωσίας. Η τελετή Αφής της Ιερής Φλόγας θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου, στο στάδιο της Αρχαίας Ολυμπίας. Την πρώτη μέρα η Φλόγα θα περάσει από την Αρχαία Ηλιδα, τον Πύργο και την Τρίπολη, για να διανυκτερεύσει στα Καλάβρυτα.
Τη Δευτέρα 30/9 η Λαμπαδηδρομία θα ξεκινήσει στις 8:30 π.μ. από τα
Καλάβρυτα με κατεύθυνση την Πάτρα. Η Φλόγα θα περάσει τη γέφυρα
Ρίου-Αντιρρίου και θα συνεχίσει με στάσεις σε Μεσολόγγι και Αγρίνιο, πριν φτάσει το απόγευμα στο Καρπενήσι όπου θα διανυκτερεύσσει.
Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου η αναχώρηση από την πρωτεύουσα της Ευρυτανίας έχει οριστεί στις 9 π.μ. Η Φλόγα θα περάσει από τη Λαμία, το Βόλο και τη Λάρισα και θα διανυκτερεύσει στην πόλη της Κατερίνης.
Την Τετάρτη 2/10 η Λαμπαδηδρομία θα αρχίσει στις 9 π.μ. και θα
κατευθυνθεί στη Θεσσαλονίκη, όπου προγραμματίζεται ειδική τελετή
στον Λευκό Πύργο. Θα ακολουθήσουν στάσεις σε Γιαννιτσά, Νάουσα και
Εδεσσα, ενώ το βράδυ η Φλόγα θα μείνει στη Φλώρινα.
Στις 8 π.μ. της Πέμπτης 3/10 η Ιερή Φλόγα θα ξεκινήσει από τη Φλώρινα, με πρώτο προορισμό την Καστοριά. Θα ακολουθήσουν τα Γρεβενά, τα Ιωάννινα και η Καλαμπάκα, ενώ η διανυκτέρευση θα γίνει στα Τρίκαλα.
Την Παρασκευή 4/10 η Λαμπαδηδρομία θα αρίσει στις 9 π.μ. από τα Τρίκαλα και, αφού περάσει από την Καρδίτσα, θα κατευθυνθεί στο Ιερό Μαντείο των Δελφών. Θα ακολουθήσουν στάσεις σε Αράωβα και Λιβαδειά και το απόγευμα η Ολυμπιακή Φλόγα θα φτάσει στην Αθήνα και θα διανυκτερεύσει στην Ακρόπολη, απ΄όπου την επομένη (Σάββατο 5/10) θα ματαφερθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η τελετή παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στους Ρώσους διοργανωτές θα γίνει στις 18:10 του Σαββάτου, στο Καλλιμάρμαρο.