Τηλεδιασκέψεις και τηλέ-καταθέσεις στα Ελληνικά δικαστήρια!

index

 «Εφαρμογή της τηλεοπτικής συνεδρίασης (εικονοτηλεδιάσκεψης), σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας», είναι το θέμα από το σχέδιο προεδρικού διατάγματος που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο έχει διαβιβασθεί στο ΣτΕ για επεξεργασία και την αποστολή της σχετικής γνωμοδότησης.
Σε έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, αναφέρεται: «ευνόητο είναι, ότι η ουσιαστική εφαρμογή του καινοτόμου αυτού θεσμού θα πραγματοποιηθεί σταδιακά καθώς απαιτείται εξοικείωση του προσωπικού με τις νέες τεχνολογίες και υλικοτεχνική υποστήριξη των δικαστηρίων και των λοιπών υπηρεσιών».
Ύστερα από ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνας Χρυσοβελώνη, για το ενδεχόμενο χρήσης νέων μεθόδων εργασίας στα πολιτικά δικαστήρια, διαβιβάστηκε στην βουλή το έγγραφο του κ. Αθανασίου.
Οι σχετικές διαδικασίες έχουν ήδη αρχίσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ όσον αφορά την τεχνική και υλικοτεχνική υποστήριξη του θεσμού της Τηλεδιάσκεψης, σχεδιάζεται να το συγκεκριμένο έργο να ενταχθεί στην επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020 του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.