Τη σύνοδο της G20 παρακολουθούσε η NSA το 2010, με την έγκριση του Καναδά!

indexΗ Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, έκανε εκτενείς παρακολουθήσεις στο Τορόντο, το 2010, κατά την σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 (G20) πλουσιότερων χωρών και αναδυόμενων οικονομιών του πλανήτη, με την έγκριση μάλιστα, του Καναδά, σύμφωνα με δημοσίευμα του Canadian Broadcasting Corp.

Το εν λόγω δημοσίευμα επικαλείται στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από τον πρώην τεχνικό της NSA Εντουαρντ Σνόουντεν. Τα στοιχεία λοιπόν, παρουσιάζουν ότι οι ΗΠΑ είχαν μετατρέψει την πρεσβεία τους στην Οτάβα, σε κέντρο διοίκησης ασφαλείας κατά την επιχείρηση της εξαήμερης παρακολούθησης από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών, καθώς ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και άλλοι παγκόσμιοι ηγέτες συναντώνταν εκείνο τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα του CBC, η επιχείρηση δεν ήταν κρυφή από τις καναδικές αρχές, αλλά δεν αποκαλύπτουν τους ακριβείς στόχους της επιχείρησης της NSA. Αναφέρουν όμως, ότι οι υποκλοπές στο πλαίσιο της αποστολής της NSA στη σύνοδο στο Τορόντο είχαν σκοπό την «παροχή υποστήριξης σε αυτούς που χαράσσουν πολιτική».