Τι γράφουν οι Γερμανοί σήμερα για τις εκλογές της Κυριακής.

Με μεγάλη αγωνία και επιφύλαξη παρακολουθούν τα γερμανικά μέσα τις πολιτικές εξελίξεις της  χώρας μας.

Ο γερμανικός τύπος, μιλάει για «ώρα ξεκαθαρίσματος λογαριασμών» για τις επερχόμενες εκλογές και ποντάρουν στη νίκη του Αντώνη Σαμαρά αλλά με άγνωστο κυβερνητικό σχηματισμό.

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου αφιερώνει σήμερα σχεδόν ολόκληρη τη δεύτερη σελίδα της στις βουλευτικές εκλογές με την επισήμανση ότι «η Ελλάδα βρίσκεται ενώπιον ιστορικών αλλαγών».

Στο ίδιο δημοσίευμα, ο γερμανός αρθρογράφος, παρατηρεί και γράφει τα εξής: «Από την Ελλάδα αυτές τις μέρες έρχονται και καλές ειδήσεις. Ένας πρώην υπουργός προφυλακίστηκε με την κατηγορία της διαφθοράς, ο πρώην πρόεδρος της ΑΣΠΙΣ καταδικάστηκε με την ίδια κατηγορία, λίγο έξω από την Αθήνα δημιουργήθηκε το πρώτο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών. Είναι δυνατόν να συμβαίνουν όλα αυτά ξαφνικά μέσα σε λίγες μέρες, όταν οι Έλληνες τα ζητούσαν εδώ και χρόνια; Τώρα καταλαβαίνουμε ότι γίνονται εκλογές στην Ελλάδα, οι πιο σημαντικές από την πτώση της δικτατορίας σε μία περίοδο της πιο βαθιάς ύφεσης που έζησε η χώρα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Ακόμη, συμπληρώνει: «Η οργή είναι μεγάλη στη χώρα και οι Έλληνες γνωρίζουν καλά ότι και μετά τις εκλογές της Κυριακής δεν θα υπάρχουν πολλές επιλογές. Τα μέτρα λιτότητας θα συνεχιστούν και το μεγάλο ερώτημα θα παραμείνει, αν θα έρθει ποτέ η σωτηρία για την Ελλάδα».

Η γερμανική έκδοση των Financial Times,  αφιερώνει ολόκληρη σελίδα σήμερα για τις ελληνικές εκλογές, βάζοντας ως τίτλο «Ο εφιάλτης της ακυβερνησίας», προβλέποντας ότι ο επόμενος πρωθυπουργός θα είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

«Η Ελλάδα οδηγείται στις κάλπες με ένα μείγμα οργής και απογοήτευσης», σημειώνει και καταλήγει γράφοντας: «Προς ψήφιση είναι το πρόγραμμα λιτότητας που υπέγραψαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, όμως τελικά το διακύβευμα είναι η συνέχιση της οικονομικής βοήθειας και η παραμονή της χώρας στο ευρώ».