Τι αλλάζει για πετρέλαιο θέρμανσης και ΕΝΦΙΑ

ÈÅÓÓÁËÏÍÉÊÇ - ÏÌÉËÉÁ ÔÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÁÍÔ. ÓÁÌÁÑÁ ÓÔÁ ÅÃÊÁÉÍÉÁ ÔÇÓ 79çò ÄÅÈ (MOTIONTEAM/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÙÍÓÔÁÍÔÉÍÉÄÇÓ)

Συγκρατημένες εξαγγελίες Σαμαρά από το βήμα της ΔΕΘ

Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30% από το χειμώνα ήταν η μοναδική συγκεκριμένη εξαγγελία του πρωθυπουργού από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ο Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε ακόμη ότι μελλοντικά θα υπάρξει μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης αλλά και αύξηση του αριθμού των δόσεων για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

Δεν έγιναν, ωστόσο, συγκεκριμένες αναφορές και το ζήτημα θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο της κατάρτισης του προσχεδίου του προϋπολογισμού, κάτι που σημαίνει ότι νέα θα υπάρξουν τον Οκτώβριο μετά τις συναντήσεις με την τρόικα στην Αθήνα.

Για τον ΕΝΦΙΑ ο πρωθυπουργός, αφού τόνισε ότι έγινε λάθος στον υπολογισμό του φόρου, εξήγγειλε ότι θα υπάρξει μείωσή του και για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ξενοίκιαστα ακίνητα. Σταδιακά, υποστήριξε ο πρωθυπουργός, ο ΕΝΦΙΑ θα μειώνεται ενώ θα μετατραπεί σε ανταποδοτικό φόρο. Δεν ανέφερε, πάντως, συγκεκριμένο ποσοστό μείωσης για τα ξενοίκιαστα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.