Θάφτηκε ζωντανός ο νεαρός Πακιστανός από τους απαγωγείς του

Φωτίζεται περαιτέρω η υπόθεση του 23χρονου Πακιστανού, η σορός του οποίου βρέθηκε θαμμένη και σε κατάσταση αποσύνθεσης την Παρασκευή στην περιοχή «Καλαθάς» στην Κεραμιδιά Ηλείας. Ο νεαρός είχε πέσει θύμα απαγωγής από τα μέσα Αυγούστου από σπείρα συμπατριωτών του, που ζητούσαν λύτρα από την οικογένειά του στο Πακιστάν,  είχε ταφεί με τα χέρια του δεμένα πίσω από την πλάτη του και τα στοιχεία που προέκυψαν από το πέρας της νεκροτομής δεν αποκλείουν να ήταν ακόμη ζωντανός όταν θάφτηκε.

Τα ακριβή αίτια θανάτου δεν κατέστη δυνατόν να εξακριβωθούν λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης, ενώ ο ιατροδικαστής εντόπισε κακώσεις στη γνάθο του θύματος. Σε εκκρεμότητα βρίσκονται ακόμη τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης που θα καθορίσουν αν τυχόν είχε χορηγηθεί στο θύμα ουσία που μπορεί να προκάλεσε το θάνατό του.

Τα στοιχεία των απαγωγέων δεν είναι ακόμη γνωστά και αναζητούνται, ενώ κατόπιν καταγγελίας του θείου του θύματος, συνελήφθη 22χρονος Πακιστανός, ο οποίος ομολόγησε τη συμμετοχή του στην απαγωγή, υπέδειξε τον αυτοσχέδιο τάφο στην αστυνομία και ισχυρίζεται πως συμμετείχαν άλλοι πέντε ομοεθνείς του, που εργάζονταν στην Ηλεία μαζί με το θύμα. Ομολόγησε επίσης ότι κρατούσαν το νεαρό δεμένο χειροπόδαρα από δύο δέντρα, ενώ ισχυρίστηκε ότι το θύμα πέθανε από παθολογικά αίτια.

Η εισαγγελέας Αμαλιάδας άσκησε δίωξη σε βάρος του συλληφθέντος και των λοιπών αναζητούμενων δραστών για αρπαγή, απόπειρα εκβίασης, και ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία και κατά συρροή.