«Θα πάμε σε οικουμενική κυβέρνηση πάλι»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν συζητήσεις για οικουμενική κυβέρνηση, άφησε ο Φώτης Κουβέλης, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή.

Υπογράμμισε ότι δε θα είναι καθόλου εύκολο να σχηματιστεί με άλλους τρόπους μία αυτοδύναμη, δυνατή κυβέρνηση και έτσι στο επίκεντρο των πολιτικών καταστάσεων στην Ελλάδα θα είναι και πάλι η δημιουργία μιάς οικουμενικής.

«Η χώρα χρειάζεται μία προοδευτική κυβέρνηση για να αποφύγουμε τις τρίτες εκλογές, με τους δύο όρους που έχουμε θέσει: την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τη σταδιακή αποδέσμευση από τις πολιτικές του μνημονίου».

«Η όποια μετεκλογική συνεργασία μπορεί να γίνει μόνο βάσει μίας προγραμματικής συμφωνίας. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορεί να γίνει όσο θα υπάρχουν απόψεις στην Κουμουνδούρου για μονομερή καταγγελία του μνημονίου», δήλωσε.

Τέλος, αναφερόμενος στην έκθεση της Εθνικής Τράπεζας για τις συνέπειες που θα έχει η επιστροφή στη δραχμή, ο Φ.Κουβέλης έκανε λόγο για «παρέμβαση σε προεκλογικό τοπίο που δοκιμάζεται έντονα» τονίζοντας ότι η στιγμή της παρέμβασης ήταν εξαιρετικά ακατάλληλη