Τέχνη και σαφάρι στην Άνδρο

Η αγαπημένη των εικαστικών μπαίνει ανελλιπώς στα πλάνα μας για arty τριήμερα στη Χώρα αλλά και για εναλλακτικό σαφάρι παραλίας.

Άνδρος είναι η Χώρα με τα αρχοντικά, η οποία έχει κατοχυρωθεί ως η κλασική αγαπημένη εξόρμηση των φιλότεχνων χάρη στις εκθέσεις του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Γουλανδρή (φέτος στις 1/7-30/9 προσεγγίζουν το σουρεαλισμό).

Σμιλεμένη από χείμαρρους και αέρηδες, αυλακωμένη από βουνά με ρεματιές και αμμουδερές παραλίες ζωσμένες από ποτάμια, η Άνδρος μόνο Κυκλάδες δεν θυμίζει.

Ακόμη και η κλασική διαδρομή που συνδέει το low profile λιμάνι Γαύριο με το πολυσύχναστο θέρετρο Μπατσί (εδώ οδηγούν όλοι οι δρόμοι τη νύχτα για ψαγμένα ποτά στο «Cappricio» και το «Scala Yacht Club») και τη Χώρα προσφέρει μια αυτοκινητάδα-εμπειρία.

Με διάθεση για εκδρομή και βουτιές δοκιμάστε μια περιήγηση προς τα γαλήνια χωριά του Κορθίου, με κατάληξη στην παραλία της Γριάς το Πήδημα. Μετά την καταπράσινη διαδρομή από τον Πιτροφό προς τη Χώρα, κατηφορίστε στο χωματόδρομο μέχρι τα περίφημα Άχλα με την αφράτη άμμο και το απίθανο ποταμάκι.

Αντίστοιχο σκηνικό παραλίας, με ένα ποτάμι να ορίζει το τοπίο και φιδίσιες διαδρομές μέσα από χωματόδρομους, παίζει και σε άλλες πολλές ακτές στον Βορρά, στη Βόρη, στη Λεύκα, στον τιρκουάζ Ζόρκο. Σε άλλο στιλ, στην κοσμοπολίτικη παραλία Χρυσή Άμμο, το κέφι κρατά με μουσικές μέχρι τη δύση του ήλιου, ενώ ο διπλανός απλόχωρος Άγιος Πέτρος διαθέτει θαλάσσια σπορ σανίδας και νέο beach bar.