Τάρτα με Καραμελωμένα Αχλάδια

ΤΑΡΤΑ-ΜΕ-ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ-ΑΧΛΑΔΙΑ-260x200Τεμαχίζουμε το βούτυρο σε κύβους και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ. Τα ζυμώνουμε έτσι ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά πολύ καλά. Είναι προτιμότερο να αφήσουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για ένα βράδυ και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο τοποθετώντας την μέσα μια φόρμα τάρτας διαμ 24 εκ.  Τοποθετούμε στο εσωτερικό της μια μεμβράνη και την γεμίζουμε με ρύζι .  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (Miele) στους 170ο C για 20΄.  Βγάζουμε από τον φούρνο, αφαιρούμε την μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.

 

Εκτέλεση για τη γέμιση:

Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε τη ζάχαρη .  Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τα αχλάδια και τα σιγοβράζουμε έως ότου αρχίσουν να καραμελώνουν καλά. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τα πιπέρια και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσουν, γεμίζουμε την τάρτα που έχουμε ψήσει. Πασπαλίζουμε με το κραμπλ που θα δούμε παρακάτω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (Miele) στους 170-180ºC για 45-60 λεπτά περίπου έως ότου ροδίσουν. Σερβίρουμε χλιαρή.

 

Εκτέλεση για το κραμπλ:

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί έτσι ώστε να σχηματιστεί μία σφιχτή ζύμη και με τα δάχτυλά μας τη θρυμματίζουμε πάνω από το γλυκό.

 

Μερίδες: 12

Χρόνος: 60’

Πηγή —> glykes-alchimies.gr