Τα σχέδια Τσίπρα για σήμερα.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει επαφές με κοινωνικούς φορείς και το απόγευμα θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο (5:00 μ.μ.), με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο (6:00 μ.μ.) και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά (7:00 μ.μ.).

Μετά το τέλος των συναντήσεων,  θα μιλήσει στους νέους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Δημοκρατική Αριστερά, από την πλευρά της, στηρίζει τη δημιουργία κυβέρνησης Αριστεράς με ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση -τονίζοντας τη θέση της για απαγκίστρωση από το μνημόνιο και παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Το ΚΚΕ αρνήθηκε να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης.

Ο Αντώνης Σαμαράς,  με μία σκληρή δήλωση την Τρίτη έκλεισε ουσιαστικά την πόρτα της συνεργασίας, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε μία «ουσιαστική συνάντηση» με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε επίσης και με επικεφαλής κομμάτων που έμειναν εκτός Βουλής. Η επικεφαλής της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη εμφανίστηκε θετική σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι ζήτησαν «συγκεκριμένες προτάσεις» πέραν «ενός αντιμνημονιακού πλαισίου».

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ,  είπε ότι μοναδική περίπτωση να συνεργαστούν Σαμαράς και Βενιζέλος μαζί του είναι: «Αν έχουν μετανοιώσει για τις καταστροφικές τους επιλογές, να στείλουν μέχρι αύριο επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση  ότι δεν ισχύουν οι δεσμεύσεις τους για πιστή εφαρμογή του ΄βάρβαρου΄ προγράμματος του δευτερου μνημονίου».