Τα είπαν για την Ουκρανία Μέρκελ, Πούτιν και Ποροσένκο

4C018A0AB0EEB4B5772CAAAD7BC1D82F

Σημαντικός ο ρόλος των παρατηρητών του ΟΑΣΕ

Συγκεκριμένα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης στην Ουκρανία αποφάσισαν να λάβουν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία οι ηγέτες της Γερμανίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας Άνγκελα Μέρκελ, Βλαντίμιρ Πούτιν και Πέτρο Ποροσένκο.

Στόχος να εξασφαλισθεί η επιτόπου επιτήρηση της εφαρμογής της κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), όπως ανακοίνωσε σήμερα το Βερολίνο και η Μόσχα.

Η Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους Πούτιν και Ποροσένκο συγκεκριμένα μέτρα για να δοθεί η δυνατότητα στον ΟΑΣΕ να επιτηρήσει την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ.

«Η γερμανίδα καγκελάριος και ο ουκρανός πρόεδρος τηλεφώνησαν στο ρώσο πρόεδρο για να του ζητήσουν να ασκήσει την επιρροή του επί των αυτονομιστών για την εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός. Περαιτέρω, η απόσυρση των βαρέων όπλων πρέπει να αρχίσει σήμερα, όπως συμφωνήθηκε στο Μινσκ», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε τη νύκτα από το Κρεμλίνο αναφέρεται ότι οι τρεις ηγέτες συζήτησαν μέσω τηλεφώνου χθες το βράδυ την κατάπαυση του πυρός, την κατάσταση στην πόλη Ντεμπάλτσεβε και τον ρόλο των παρατηρητών του ΟΑΣΕ.

Πηγή:http://www.newsbeast.gr