Συνεργασία MIT με Harvard

Τα δύο πασίγνωστα και κορυφαία πανεπιστήμια της υφηλίου αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους προσφέροντας δωρεάν μαθήματα on-line.

Η πρωτοβουλία των δύο πανεπιστημίων που βρίσκονται στο Κέιμπριτζ της Μασαχουσέτης θα κοστίσει 60 εκατομύρια δολλάρια και σκοπός τους είναι να προσφέρουν δωρεάν μαθήματα μέσω διαδικτύου. Ενώ αν το επιθυμούν οι συμμετέχοντες θα μπορούν με ένα μικρό ποσό να παίρνουν και κάποιου είδους πτυχίο. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους αυτό γίνεται: ‘για να διευρύνουμε τις επιλογές μας και να κάνουμε πραγματικές καινοτομίες στην έρευνα με αποτελεσματική κατάρτηση των συμμετεχόντων αλλά και με ποιοτικά καλύτερη εκπαίδευση’. Η διαδσκαλία δεν θα διαφέρει σε τίποτα από μια κανονική τάξη καθώς οι φοιτητές θα έξετάζονται με διάφορα τεστ, αλλά θα έχουν και εργασίες για το σπίτι.

Τα πανεπιστήμια ελπίζουν να αρχίσουν τα μαθήματα το Σεπτέμβριο, και ταυτόχρονα να είναι και άλλα ιδρύματα που θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Μεχρι τώρα 120.000 υποψήφιοι έχουν γραφτεί στα πρώτα μαθήματα.