Συνάντηση Κύπρου – Τροικας


Συνάντηση με το επιτελείο της Τρόικας θα έχει το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Βάσος Σιαρλής, με την παρουσία του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκο Δημητριάδη. Βασικά θέματα της συνάντησης θα είναι το ζήτημα της Αυτόματης Τιμαριθμηκής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ), το συνταξιοδοτικό και η επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης.

Σχετικά με την διαμόρφωση του μνημονίου για την στήριξη της Κυπριακής οικονομίας, η τρόικα θα θέσει επίσης θέματα σχετικά με το Γενικό Σχέδιο Υγείας (ΓΕΣΥ), την ανάγκη ισοσκελισμένου προϋπολογισμού και την εποπτεία των τραπεζών και των συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων. Επίσης αναμένεται να αξιώσει εκ νέου από την κυπριακή κυβέρνηση να υλοποιήσει τη δέσμευσή της έναντι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έλλειμμα 2,5% στο τέλος του 2012.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προκειμένου να πετύχει το συγκεκριμένο στόχο ολοκληρώνει την νομοτεχνική επεξεργασία του νέου πακέτου μέτρων και την ερχόμενη εβδομάδα θα το οδηγήσει ενώπιον έκτακτης συνεδρίας της ολομέλειας της Βουλής για έγκριση.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι από τις σημερινές συναντήσεις θα αρχίσουν να διαφαίνονται οι προθέσεις των ελεγκτών.