Σύροι αντάρτες κατέρριψαν πολεμικό αεροσκάφος

Σύροι αντάρτες κατέρριψαν χθες, πολεμικό αεροσκάφος μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από το Χαλέπι στη βόρεια Συρία, όπου ο στρατός βομβαρδίζει τις δυνάμεις των ανταρτών που έχουν αναπτυχθεί για να αποκλείσουν τις ενισχύσεις των κυβερνητικών δυνάμεων σε δυο αυτοκινητόδρομους, που συνδέουν την πόλη αυτή με τη Δαμασκό.

‘Ύστερα από μια σειρά επεισοδίων στα σύνορα με τη Συρία, η Τουρκία, υποσχέθηκε για μια ακόμα φορά, στη διάρκεια της επίσκεψης στην Κωνσταντινούπολη του διεθνούς απεσταλμένου στη Συρία Λαχντάρ Μπραχίμι, να απαντήσει σε κάθε επίθεση της Δαμασκού.

Μάλιστα, η κυβέρνηση της Συρίας από την πλευρά της, ανακοίνωσε την απόφαση απαγόρευσης της εισόδου τουρκικών πολιτικών αεροσκαφών στον εναέριο χώρο της, απόφαση η οποία τέθηκε σε ισχύ το βράδυ του Σαββάτου, 13 Οκτωβρίου.

Η Δαμασκός σχολίασε πως η επίμαχη απόφαση ελήφθη ως αντίποινα για μία παρόμοια κίνηση από την πλευρά της Άγκυρας. Η Τουρκία δεν έχει ανακοινώσει παρόμοιο μέτρο, ωστόσο έχει αποσαφηνίσει πως θα προσγειώσει κάθε συριακό αεροπλάνο που μεταφέρει στρατιωτικό φορτίο.