Συνελήφθη ο παραγωγός της «Αθωότητας των Μουσουλμάνων»

Ο παραγωγός της πολυσυζητημένης ταινίας «Η Αθωότητα των Μουσουλμάνων», συνελήφθη χθες, στο Λος Άντζελες και φυλακίστηκε χωρίς εγγύηση κατηγορούμενος ότι παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του.

Ο 55χρονος Νακούλα Μπασελέι Σερίτος είχε καταδικαστεί το 2010 σε 21 μήνες φυλάκισης για τραπεζική απάτη. Υπεύθυνοι αναστολών διεξήγαν έρευνα σε βάρος του για να διαπιστώσουν αν φτιάχνοντας την ταινία παραβίασε τους όρους της αποφυλάκισής του, το 2011.

Ένας όρος της αποφυλάκισης του Νάκουλα, ήταν η απαγόρευση της πρόσβασης στο Ίντερνετ ή της χρήσης ψευδωνύμων χωρίς την έγκριση του υπεύθυνου αναστολής. «Αυτή τη στιγμή το δικαστήριο δεν έχει εμπιστοσύνη στον κατηγορούμενο», δήλωσε η δικαστής Σούζαν Σίγκαλ ανακοινώνοντας την απόφαση και τόνισε ότι ο Νακουλα έχει επανειλημμένα εξαπατήσει τον νόμο και υπάρχει κίνδυνος να διαφύγει.

Ο συνήγορος του Νακούλα, ο Στίβ Σέιντεν, ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ο πελάτης του με εγγύηση 10.000 δολαρίων με την αιτιολογία ότι μπορεί να μην είναι ασφαλής σε ομοσπονδιακή φυλακή στο Λος Άντζελες λόγω της παρουσίας εκεί μουσουλμάνων φυλακισμένων.

Οι εισαγγελείς ωστόσο, διευκρίνισαν πως στην πραγματικότητα ο Νακούλα θα είναι ασφαλέστερος ως κρατούμενος απ’ ό,τι έξω από τη φυλακή.