Στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα κάνει η Volvo

Στροφή στα ηλεκτρικά οχήματα κάνει η Volvo

Αυξάνεται ο αριθμός των αυτοκινητοβιομηχανιών που επενδύουν τεράστια ποσά στην ανάπτυξη των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πρόκειται για μοντέλα υψηλής τεχνολογίας, τα οποία κινούνται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια, η οποία είναι αποθηκευμένη στις μπαταρίες.

Η Volvo έβαλε στόχο έως το 2025 να έχει πουλήσει ένα εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην παγκόσμια αγορά. Η σουηδική μάρκα αναπτύσσει τη νέα γενιά των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της, τα οποία θα λανσαριστούν τα επόμενα χρόνια.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η προσπάθειά της να δημιουργήσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο της μικρομεσαίας κατηγορίας. Η νέα πρόταση με οικολογικό χαρακτήρα θα αποτελέσει τμήμα της νέας γκάμας της σειράς 40.

Η καινούργια οικογένεια αυτοκινήτων είναι βασισμένη στη νέα σπονδυλωτή πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture), η οποία δημιουργήθηκε για μικρότερα αυτοκίνητα. Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά της επιτρέπουν στους σχεδιαστές και μηχανικούς να προσαρμόζουν χωρίς μεγάλες παρεμβάσεις βενζινοκινητήρες, ντιζελοκινητήρες, καθώς και ηλεκτροκινητήρες ανάλογα με τις ανάγκες.

Επίσης, η μάρκα θα επενδύσει και στην εξέλιξη των υβριδικών plug-in μοντέλων. Αυτή η κατηγορία εξασφαλίζει μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με τα αμιγώς ηλεκτρικά, γιατί λαμβάνει ενέργεια και από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Εξοπλίζεται με βενζινοκινητήρα είτε ντιζελοκινητήρα, καθώς και έναν τουλάχιστον ηλεκτρικό κινητήρα. Επίσης υπάρχει δυνατότητα φόρτισης των μπαταριών από μια οικιακή πρίζα.

Οι δαπάνες για την ανάπτυξη των νέων οικολογικών μοντέλων προέρχονται και από τα κέρδη της μάρκας. Το πρώτο τρίμηνο του 2016 η εταιρεία σημείωσε αύξηση των εσόδων της κατά 24% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, στις 41,7 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες.

Τα λειτουργικά κέρδη άγγιξαν τις 3,1 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες, με λειτουργικό περιθώριο κέρδους 7,5%. Οι παγκόσμιες πωλήσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2016 αυξήθηκαν κατά 11,9%, στις 120.591 αυτοκίνητα.

Ο μεσοπρόθεσμος στόχος της Volvo είναι να αυξήσει τις πωλήσεις της στα 800.000 αυτοκίνητα το χρόνο, από τα 503.000 που διέθεσε το 2015.

Πηγή: http://www.newsbeast.gr