Τον θάνατο ενός από τους ανθρώπους που τραυματίστηκαν στη Ναντ χθές, όταν ένας άνδρας έπεσε με το ημιφορτηγό που οδηγούσε πάνω σε πεζούς σε χριστουγεννιάτικο παζάρι στο κέντρο της πόλης, ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

«Μόλις ενημερώθηκα ότι υπήρξε ένας θάνατος στη Ναντ», δήλωσε ο Ολάντ στο περιθώριο μιας επίσκεψής του στο γαλλικό αρχιπέλαγος των νήσων Αγίου Πέτρου και Μιχαήλ.

Το περιβάλλον του Γάλλου προέδρου διευκρίνισε στη συνέχεια ότι πρόκειται για τον «κλινικό θάνατο» ενός εκ των δέκα τραυματιών από τη χθεσινή επίθεση.

Νωρίτερα δια στόματος του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, ανακοινώθηκε ότι ο στρατός θα αναπτύξει «τις επόμενες ώρες» στη Γαλλία «200 με 300 επιπλέον στρατιώτες» ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια των δημόσιων χώρων μετά τις τρεις αιματηρές επιθέσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε και να καθησυχάσουμε τους Γάλλους και να τους πούμε ότι οι κρατικές υπηρεσίες έχουν κινητοποιηθεί», δήλωσε ο Βαλς μετά το πέρας μιας έκτακτης συνεδρίασης στην οποία συμμετείχαν οι υπουργοί που έχουν σχέση με την ασφάλεια.

«Πρέπει να κινητοποιηθεί το σύνολο των υπηρεσιών ασφαλείας και δικαιοσύνης», υπογράμμισε ο Γάλλος πρωθυπουργός. Για να γίνει αυτό «200 με 300 επιπλέον στρατιώτες θα αναπτυχθούν τις επόμενες ώρες» στους δρόμους και «θα αυξηθεί ο αριθμός των περιπολιών» στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, διευκρίνισε ο ίδιος.

Οι στρατιώτες αυτοί θα προστεθούν στους «780 χωροφύλακες και στρατιώτες που κινητοποιούνται βάσει του σχεδίου Vigipirate», που τίθεται σε εφαρμογή στη Γαλλία στη διάρκεια εορτασμών ή ειδικών απειλών.

Οι περιπολίες «θα γίνονται κατά προτεραιότητα σε πολυσύχναστα μέρη: εμπορικές περιοχές, κέντρα πόλεων, σιδηροδρομικοί σταθμοί και μέσα μεταφοράς», διευκρίνισε ο Βαλς.

Πηγή:http://www.avgi.gr