Στους δρόμους εργαζόμενοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ και δήμαρχοι

Σε συγκεντρώσεις ενάντια στα μέτρα για την εποπτεία στους δήμους αλλά και τη διαθεσιμότητα προχωρούν σήμερα οι δήμαρχοι, καθώς και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Παράλληλα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προχωρά στην εφαρμογή του νόμου μετά την άρνηση ορισμένων διευθύνσεων προσωπικού να αποστείλουν τα απαραίτητα στοιχεία των υπαλλήλων που εντάσσονται στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

Έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ στα γραφεία της Ομοσπονδίας προκειμένου να αποφασίσει για την περαιτέρω πορεία των κινητοποιήσεων, πραγματοποιείται από τις 9:30 το πρωί.

Στις 11:30 είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ακόμη, στις 11, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αιρετών από όλη τη χώρα στο Σύνταγμα, με αίτημα την άρση όλων των ρυθμίσεων «που βάλλουν κατά της συνταγματικά κατοχυρωμένης διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη και εκπροσώπους της κυβέρνησης, προκειμένου να κοινοποιηθούν οι θέσεις της Αυτοδιοίκησης, ενώ στις 15:30 θα συνέλθει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ και θα γίνει εκτίμηση των αποτελεσμάτων της κινητοποίησης.