Στουρνάρας: η Ελλάδα θα δοκιμάσει τις αγορές με ομόλογα

index

Σε συνέντευξή του στη γερμανική Handelsblatt, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε πως η Ελλάδα θα δοκιμάσει τις αγορές με μια έκδοση ομολόγων στο δεύτερο εξάμηνο του επομένου έτους.

«Ασφαλώς είναι αδύνατο να δανειστούμε υπό αυτές τις συνθήκες. Αλλά οι αποδόσεις θα υποχωρήσουν» ανέφερε αισιόδοξα ο κ. Στουρνάρας σχετικά με τις τρέχουσες αποδόσεις που βρίσκονται κοντά στο 10% για τα 10ετή κρατικά ομόλογα.

Όπως επιβεβαίωσε, η Ελλάδα θα έχει χρηματοδοτικό κενό περί τα 10 δισ. ευρώ στο διάστημα 2014/2015, αλλά υποστήριξε ότι δεν θα είναι αναγκαίο ένα ακόμη «κούρεμα» του χρέους.

Επικαλούμενος ως πιθανότητα την μείωση των επιτοκίων και την επέκταση των λήξεων στα τρέχοντα δάνεια, ο υπουργός οικονομικών δήλωσε: «Μπορούμε επίσης να μειώσουμε το χρέος μας με άλλους τρόπους».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ως άλλη εναλλακτική την αναδρομική μεταφορά των κεφαλαίων για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών στον ESM, ώστε με αυτό τον τρόπο τα 50 δισ. που αφορούν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, να μην επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος.