Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πικραμμένος

Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται η συνάντηση Λουκά Παπαδήμου και Παναγιώτη Πικραμμένου στο Προεδρικό Μέγαρο για να ακολουθηθεί η τυπική διαδικασία παραλαβής-παράδοσης καθηκόντων και πρωθυπουργίας.

Ο Π.Πικραμμένος δήλωσε ότι για το καλό του τόπου θα πρέπει να επικρατήσουν συνθήκες ηρεμίας.

Παράλληλα, λίγες ώρες απομένουν μέχρι να ορκιστούν και οι 300 της Βουλής πριν από την επίσημη έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου.

Στις 1ο το πρωί της Πέμπτης θα ορκιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση και στις 11 προγραμματίστηκε η ορκωμοσία της Βουλής που αναδείχθηκε από τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου και όπως ορίζει ο νόμος, ο Βύρων Πολύδωρας θα ασκήσει τα καθήκοντα προσωρινού Προέδρου καθώς ήταν αντιπρόεδρος στην προηγούμενη Βουλή και επανεξελέγη.

Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής που επανεξελέγη είναι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης αλλά δεν είναι εκείνος που θα ασκήσει καθήκοντα προσωρινού Προέδρου καθώς προσωρινός Πρόεδρος ορίζεται κατά την τάξη εκλογής.

Ο Β.Πολύδωρας αμέσως μόλις κηρυχθεί η έναρξη των εργασιών της πρώτης συνεδρίασης της βουλευτικής περιόδου, θα ανακοινώσει στη Βουλή τον κατάλογο των βουλευτών που ανακηρύχθηκαν σύμφωνα με το νόμο και στη συνέχεια θα καλέσει τους βουλευτές να δώσουν το οριζόμενο από το Σύνταγμα όρκο.

Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο να εκλεγεί το Προεδρείο της νέας Βουλής που με τον υφιστάμενο Κανονισμό απαρτίζεται από τον Πρόεδρο, επτά Αντιπροέδρους, τρεις Κοσμήτορες και έξι Γραμματείς.