Στο Λονδίνο Βαρουφάκης-Τσακαλώτος, με την υποστήριξη της Γαλλίας στις αποσκευές τους

ΣΑΠΕΝ - ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΙΙ

Μετά τη θερμή υποδοχή Βαρουφάκη – Τσακαλώτου στο γαλλικό υπουργείο Οικονομικών χθες, με τον Μισέλ Σαπέν να μιλάει για την ανάγκη «νέου συμβολαίου της Ελλάδας με την Ευρώπη», ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών και ο αναπληρωτής υπ. Εξωτερικών θα έχουν κρίσιμες συναντήσεις σήμερα στο Λονδίνο με τον Βρετανό υπ. Οικονομικών Τζορζ Όσμπορν και στελέχη του Σίτι.

Αύριο ο Γ. Βαρουφάκης θα συναντηθεί με τον Ιταλό ομόλογό του Πιερ Κάρλο Παντοάν στη Ρώμη.

Η διάθεση των εταίρων για διάλογο είναι πλέον προφανής, μετά και τις δηλώσεις Σαπέν χθες, ότι «στόχος είναι να δοθεί ο χρόνος στη νέα ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει στους Ευρωπαίους το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει και εμείς θα είμαστε σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια».

Την ανάγκη ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου υπογράμμισε ο Γ. Βαρουφάκης.

Όπως είπε, μάλιστα, θα συναντηθεί και με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και με άλλους εταίρους.

Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Γ. Βαρουφάκη ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, φάνηκε να συμμερίζεται τη θέση της νέας ελληνικής κυβέρνησης ότι η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από το αδιέξοδο του σημερινού προγράμματος.

Με το βλέμμα στραμμένο στις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης είναι και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενόψει και της συνεδρίασης την Τετάρτη, όπου θα επανεξεταστεί η χορήγηση ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του Έκτακτου Μηχανισμού Ρευστότητας ELA της Τράπεζας της Ελλάδας.

Πηγή:http://www.avgi.gr