Στο 75% το κατά μέσο όρο ΑΕΠ της Ελλάδας σύμφωνα με την Eurostat

ellada-oikonomia-euro-simaies-arxeioΣτο 75% του μέσου κοινοτικού ανήλθε το 2012 το μέσο κατά κεφαλήν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα.

Επίσης σύμφωνα με την έκθεση το  κατά κεφαλήν ΑΕΠ στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. κυμάνθηκε το 2012 από 47% ως 271% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Ενώ το υψηλότερο  κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ε.Ε. καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο (271%). Η Αυστρία, η Ιρλανδία, η Ολλανδία και η Σουηδία ξεπερνούν το μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ε.Ε. κατά 30%. Η Δανία, η Γερμανία, το Βέλγιο και η Φινλανδία το ξεπερνούν κατά 15% έως 25%, ενώ η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία ξεπερνούν το μέσο κατά κεφαλήν ΑΕΠ κατά 10%.

Στην αντίθετη πλευρά, στην Ιταλία το κατά κεφαλήν ΑΕΠ διαμορφώθηκε λίγο πιο κάτω από τον κοινοτικό μέσο όρο 98%, ενώ της Ισπανίας βρέθηκε στο 97%. Στην  Κύπρο έφτασε το 91% , ενώ στη Μάλτα, τη Σλοβενία, την Τσεχία, τη Σλοβακία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία, διαμορφώθηκε μεταξύ 75% και 85% του μέσου κοινοτικού.

Στη Λιθουανία, την Εσθονία, την Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Λετονία, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ διαμορφώθηκε από 60% έως 70% του μέσου κοινοτικού, ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά κατέγραψαν η Ρουμανία και η Βουλγαρία με 49% και 48% αντίστοιχα.