Μετά από τρεις αγώνες διοργανώσεις (2009, 2011 και 2013) η Ελλάδα επέστρεψε στα μετάλλια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, ενώ και η γενικότερη εικόνα της ελληνικής ομάδας ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική. Η Κατερίνα Στεφανίδη στο επί κοντώ και ο Αντώνης Μάστορας στο ύψος κατέκτησαν αργυρά μετάλλια στην Πράγα, ενώ στην πέμπτη θέση στο επί κοντώ βρέθηκαν και οι Κώστας Φιλιππίδης και Νικόλ Κυριακοπούλου.

Η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Αντώνης Μάστορας οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής…

Για τη Στεφανίδη είναι το δεύτερο διαδοχικό αργυρό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αφού είχε προηγηθεί η δεύτερη θέση πέρσι το καλοκαίρι στη Ζυρίχη, ενώ για τον Μάστορα είναι η πρώτη μεγάλη διεθνής επιτυχία του. Η Κατερίνα Στεφανίδη πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια τα 4.75μ., αλλά απέτυχε τρεις φορές στα 4.85μ., που θα της έδιναν την πρώτη θέση με νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Νικήτρια η Ρωσίδα Σιντόροβα με ατομικό ρεκόρ (4.80μ.), που ισοφάρισε την καλύτερη φετινή ευρωπαϊκή επίδοση της Κυριακοπούλου, που παρουσιάστηκε στον τελικό κατώτερη των περιστάσεων (περιορίστηκε στα 4.50μ. αποτυγχάνοντας τρεις φορές στα 4.60μ.).

Ο Αντώνης Μάστορας πέτυχε ατομικό ρεκόρ (2.31μ.) και έχασε το χρυσό μετάλλιο στη διαφορά προσπαθειών από τον Ρώσο Τσιπλάκοφ και και ισοβάθμησε στη δεύτερη θέση με τον Ιταλό Τσεσάνι. Ο Κώστας Φιλιππίδης έκανε την καλύτερή του φετινή επίδοση (5.75μ.), αλλά δεν μπόρεσε να πάρει καλύτερη θέση από την πέμπτη.

Ο υφυπουργός Αθλήτισμού Σταύρος Κοντονής χαιρέτισε την ελληνική επιτυχία στην Πράγα: «Οι αθλητές μας πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση χαρίζοντας στην πατρίδα μας δύο ακόμα μετάλλια σε επίπεδο διεθνών διοργανώσεων. Μας έκαναν όλους υπερήφανους. Τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Κατερίνα Στεφανίδη, τον Αντώνη Μάστορα και στους προπονητές τους για τις επιτυχίες τους, αλλά και στην υπόλοιπη ελληνική αποστολή για τη θετική παρουσία της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Πηγή:http://www.avgi.gr